Vesti > Region

Crnogorska POLICIJA ogrezla u KRIMINAL: Zbog Veljka BELIVUKA i Marka MILJKOVIĆA neko će morati na SUD

Skupštinski odbor utvrdio da su policijski funkcioneri i službenici postupali u interesu jednog kriminalnog klana u odnosu na drugi

Izvor: K1info/Tanjug

08/05/2023 > 17:51

podeli vest:

Crnogorska POLICIJA ogrezla u KRIMINAL: Zbog Veljka BELIVUKA i Marka MILJKOVIĆA neko će morati na SUD
Foto: Tanjug/Rade Prelić/bg.ap.sud.rs


Pojedini policijski funkcioneri i službenici su, u slučaju ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, postupali u interesu jednog kriminalnog klana u odnosu na drugi, što je nezabeleženo instrumentalizovanje državne službe, ocena je Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu u izveštaju dostavljenom parlamentu.

Izveštaj je sačinjen posle kontrolnog saslušanja o postupanju pravosudnih organa u tom slučaju, koje je održano 11. aprila i 8. maja.

Odbor je ocenio da se opravdano sumnja da je ukidanje zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću plod zloupolrebe pojedinih nadležnih organa i službenih lica.

- Celokupna javnost svedoči da su pojedini policijski funkcioneri i službenici postupali u interesu jednog kiiminalnog klana u odnosu na drugi, što je nezabeleženo instrumentalizovanje državne službe - navodi se u zaključcima Odbora.

Odbor se poziva na informacije prikupljene tokom kontrolnog saslušanja i one kojima raspolažu nadležne institucije Crne Gore, Srbije i Evropske unije.

- Iz činjenica i ovih informacija proizilazi da je ukidanje zabrane ulaska učinjeno suprotno cilju zbog kojeg je ona uvedena (odbrana i unutrašnja bezbednost), kao i u interesu bezbednosno interesantnih i lica iz kriminalne sfere, čime su donosioci te odluke izašli iz okvira svog ovlašćenja i učinili zloupotrebu - kaže se u izveštaju.

U Odboru smatraju da je neophodno da slučaj zabrane ukidanja ulaska u Crnu Goru Belivuku i Miljkoviću dobije jasan i nesporan pravosudni epilog, na osnovu objektivnog i zakonito sprovedenog postupka i bez bilo kakvih neprimerenih uticaja.

 

Ostavite komentar