Vesti > Hronika

Mladić i devojka UMRLI zbog CURENJA GASA? Ovo je uzrok STRAŠNE TRAGEDIJE u Zrenjaninu

Tela na kojima nije bilo povreda, poslata su na obdukciju u novosadski Zavod za sudsku medicinu

Izvor: K1info/kurir.rs

31/03/2023 > 13:25

podeli vest:

Mladić i devojka UMRLI zbog CURENJA GASA? Ovo je uzrok STRAŠNE TRAGEDIJE u Zrenjaninu
Foto: Tanjug printscreen


U četvrtak, 30. marta, oko 17 časova, u dvorišnom stanu u centru Zrenjaninu, pronađena su tela mladića (25) i devojke (23) koji su živeli zajedno. Devojka bila u drugom stanju, a sve upućuje da su se ugušili od gasa iz peći.

Vlasnica stana, starija žena iz Zrenjanina (84), koja nije želela da se predstavi, zatečena je ovom tragedijom.

Ona je za Kurir rekla da je nameravala da proda stan i da je već sve podatke predala jednoj agenciji za promet nekretnina.

- Komšije su me pozvale u subotu i rekle da je dvoje mladih ljudi zainteresovane da stan uzme u zakup. Bilo mi ih je žao. Nisam imala srca da ih odbijem. Pojasnila sam im da stan prodajem i da će, u slučaju da nađem mušteriju, morati da se isele. Momak iz agencije juče me je pozvao i rekao da je našao kupca i da će mu pokazati stan - rekla je vlasnica stana i dodala:

- Pozvao je i mene, ali vrata nismo mogli da otključamo, jer je ključ bio sa unutrašnje strane brave. Komšije su nam potvrdile da mladića i devojku nisu videli otkako su se uselili. Još su naveli da je zid koji razdvaja moj i komšijin stan, a na koji je naslonjena peć, bio vreo. Već tada je bilo jasno da nešto nije u redu. Pozvali smo policiju. Potvrdili su nam da slobodno razvalimo ulazna vrata. Kad smo to učinili, zatekli smo njihova tela. Peć je radila na najjačoj snazi, pa je i staklo napuklo. Ponovo smo pozvali policiju. Brzo su stigli - rekla je ona.

Koliko je njoj poznato, mladić i devojka su se, najverovatnije, ugušili od gasa. Tela na kojima nije bilo povreda, poslata su na obdukciju u novosadski Zavod za sudsku medicinu.

Kako je za Kurir rekao komšija koji je obio stan pajserom, uz dozvolu gazdarice, nesrećnu devojku i mladića, niko od brojnih stanara u dvorišnim stanovima okolo, nije ni čuo ni video.

- Bila je velika toplota, muškarac je ležao na ćebetu, mlađa žena pored njega, okrenuta prema zidu, u stanu nije bilo kreveta niti drugih stvari, očigledno su se ugušili usled velike toplote, plinska peć samo što nije eksplodirala - rekao je on.

Istaga je u toku.

 

 

 

Ostavite komentar