Vesti > Hronika

HIRURG sa VMA saslušan zbog sumnje da je PRETUKAO ženu: Priznao NASILJE, ali delimično

Za krivično delo za koje je doktor osumnjičen propisana je kazna zatvora do pet godina

Izvor: K1info/Tanjug

30/03/2023 > 18:43

podeli vest:

HIRURG sa VMA saslušan zbog sumnje da je PRETUKAO ženu: Priznao NASILJE, ali delimično
Foto: Pixabay.com


U Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan hirurg sa Vojno-medicinske akademije koji je uhapšen 1. februara zbog sumnje da je pretukao suprugu.

Kako je za Tanjug rekao njegov branilac Đorđe Kalanj, osumnjičeni je delimično priznao nasilje u porodici, dok je negirao neke radnje koje mu se stavljaju na teret.

- Osumnjičeni je ispričao šta se desilo 5. januara, odnosno kako je do toga došlo i on taj dan ne spori - rekao je advokat.

Osumnjičenom je 3. marta produžen pritvor da ne bi uticao na svedoke, zbog opasnosti da će učiniti  ili završiti krivično delo kojim preti kao i jer je za krivično delo za koje je osumnjičen propisana kazna zatvora do pet godina, a delo je izvršeno sa elementima nasilja, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Lekar je osumnjičen da je od početka januara do početka februara svoju suprugu udarao rukama i nogama po glavi i celom telu, kao i predmetima u nameri da je teško povredi.

Takođe, sumnja se da je davio kablom, čupao za kosu, upućivao joj pretnje, vređao i ponižavao je.

Osumnjičeni joj je naneo višetruke povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su joj polomljena dva rebra, kao  i leva laktična kost, koje povrede se kvalifikuju kao teška telesna povreda.

 

Ostavite komentar