Vesti > Hronika

Određen PRITVOR ocu iz PAKLA: Brani se ćutanjem, a priznao da KORISTI DROGU

Pritvor od 30 dana mu je određen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke

Izvor: K1info/Tanjug

30/03/2023 > 13:43

podeli vest:

Određen PRITVOR ocu iz PAKLA: Brani se ćutanjem, a priznao da KORISTI DROGU
Foto: ATA Images


Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor Urošu P. osumnjičenom da je svoju ćerku L.P. (8) držao zatočenu u stanu na Zvezdari.

Pritvor mu je određen zbog okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka, potvrđeno je Tanjugu u tom sudu.

Osumnjičeni je danas na saslušanju izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol, navodi se u saopštenju tog tužilaštva. 

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudu da mu odredi pritvor od 30 dana po svim zakonskim osnovima, s obzirom da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i da su način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne  L.P. čime bi učinio krivično delo nasilje u porodici.

Foto: MUP RS

 

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog U.P. stiču obeležja i krivičnih dela zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i kršenje porodičnih obaveza na štetu maloletne oštećene L. P.

Takođe, kako ističu biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je na štetu oštećene I. L. emotivne partnerke osumnjičenog učinjeno krivično delo nasilje u porodici, krivično delo zlostavljanje i mučenje i krivično delo protivpravno lišenje slobode. 

Naime, nakon što je 24. marta izvršen pretres stana na Zvezdari u kom je pronađena devojccica dežurni zamenik javnog tužioca je naložio policijskim službenicima da raspišu potragu za osumnjičenim koji se dao u bekstvo.  Uroš P. je pronađen 28. marta kada mu je određeno zadržavanje. 

U toku postupka biće ispitane oštećene i drugi svedoci koji bi mogli imati saznanja od značaja za postupak, naloženo vršenje psihijatrijskog veštačenja osumnjičenog, kao i sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, pri čemu će od Dečje klinike biti pribavljena medicinska dokumentacija za oštećenu L.P.  kako bi se utvrdilo u kakvom je stanju ista primljena na kliniku. 

Takođe, biće preduzete i druge radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja i donošenje odluke. Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koji su na posredan način doveli do situacije u kojoj se našla maloletna L.P.

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar