Vesti > Hronika

Optuženi pripadnici BELIVUKOVE grupe završili ISPITIVANJE Lalića

Pričalo se da je Vukićević nestao zbog navodonog sukoba s predsednikovim sinom,time želeli da skrenu sumnju sa sebe

Izvor: K1info/Tanjug

03/02/2023 > 20:01 >> 20:12

podeli vest:

Optuženi pripadnici BELIVUKOVE grupe završili ISPITIVANJE Lalića
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je tokom današnjeg ispitivanja rekao da su pripadnici grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, među navijačima širili lažne informacije da je Lazar Vukićević nestao zbog navodnog konflikta sa sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Lalić je pojasnio da su pripadnici "pustili priču" među navijačima da je Vukićević nestao jer je bio u sukobu sa sinom predsednika te su na taj način hteli da inkriminišu predsednikovog sina i skrenu sumnju sa njih.

Belivuk je Lalića ispitivao koliko istina može da bude i na koliko načina jedan događaj može da se odigra, aludirajući da se njegov iskaz ne podudara sa iskazom okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina.

Nakon što je Belivuk završio sa ispitivanjem Lalića, Miljković je pitao Lalića gde je zakopao telo jednog od vlasnika Pink taksija, na šta je Lalić odgovorio da nema saznanja o tome.

Lalić i Miljković su se zatim verbalno sukobili, posle čega je Lalić rekao da je  Miljkovićeva ljubavnivca Ana imala kriptovani telefon "Skaj", dok je Miljković aludirao da je Lalić bio u vezi sa muškarcem. 

Posle Miljkovića pitanja je počeo da postavlja njegov advokat Vladimir Petrović.

 

Okrivljeni-saradnik Srđan Lalić je odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećenih Ivana Ninića rekao da je vođa 
Kavačkog klana Radoje Zvicer Belivuku i Miljkoviću pošto su izašli iz pritvora zbog ubistva Vlastimira Miloševića dao 50.000 evra da "stanu na noge".

Sudija je najavila da će na sledećem suđenju Laliću biti predočena fotodokumetacija o kojoj će se izjašnjavati.

Sudija je zakazala sledeće suđenje za 20. februar.

Potvrđenom optužnicom pripadnici klana se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje. Lalić se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 18 godina priča o zločinima ove kriminalne grupe.

 

 

 


 

Ostavite komentar