Vesti > Hronika

TRAGIČAN BILANS u julu, SAOBRAĆAJKE odnele 48 života

Narednih dana policija pojačava kontrolu poštovanja saobraćajnih propisa

Autor: Tanjug

28/07/2022 > 19:19

podeli vest:

TRAGIČAN BILANS u julu, SAOBRAĆAJKE odnele 48 života
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović/bg


Uprava saobraćajne policije MUP će od petka, 29. jula do utorka, 2. avgusta u celoj Srbiji sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja jer se za vikend očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, ali i zbog činjenice da je od početka meseca 48 učesnika u saobraćaju izgubilo život.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, saopštio je MUP.

MUP navodi da će brzina biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti.

U saopštenju se ukazuje da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Takođe, MUP apeluje na sve građane da u narednom periodu povećaju opreznost, te da pokažu potrebnu dozu odgovornosti i da poštujući propise doprinesu poboljšanju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Ostavite komentar