Vesti > Beograd

Završen 10. protest koalicije "Srbija protiv nasilja"

Predstavnici koalicije ispred RIK-a su ponovili zahteve koji se odnose na ponavljanje izbora

Izvor: K1info/Tanjug

27/12/2023 > 20:05

podeli vest:

Završen 10. protest koalicije "Srbija protiv nasilja"
Foto: ATA Images


Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) održali su večeras protest ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK) i zgrade RTS, a saobraćaj, koji je bio blokiran u delovima ulica Kralja Milana, Kneza Miloša, Takovska kao i u Bulevaru kralja Aleksandra, ponovo je uspostavljen.

Predstavnici koalicije ispred RIK-a su ponovili zahteve koji se odnose na ponavljanje izbora i istakli da su se i večeras okupili kako bi podržali kolege koji štrajkuju glađu 10 dana. 

Predstvnici koalicije saopštili su da je, zbog zdravstvenog stanja, od štrajka glađu odustao Željko Veselinović, a da su Danijela Grujić i Janko Veselinović u bolnici, jer im se zdravstveno stanje pogoršalo.

Predstavnik koalicije iz redova Demokratske Stranke Srđan Milivojević naveo je da je njihov advokatski tim oslobodio većinu uhapšenih tokom nereda na protestu ispred Skupštine Beograda i pozvao nadležne organe da oslobode i preostale.

Okupljeni su zatim krenuli u protestnu šetnju do zgrade RTS-a, jer kako je saopšteno, "štrajk glađu sedam poslanika koalicije SPN, za RTS nije vest".

Oni su, ispred zgrade RTS-a, saopštili da će tražiti međunarodnu podršku za formiranje nezavisne komisije koja će istražiti nepravilnosti oko proteklih izbora, da će na tome raditi i kroz domaće institucije i sudove, ali i da će nastaviti i sa održavanjem protesta.

Protestu su prisustvovali predstavnici koalicije SPN Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Aleksandar Jovanović Ćuta, Radomir Lazović, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Nebojša Zelenović, Biljana Stojković, Dragana Rakić.
 

Ostavite komentar