Vesti > Beograd

BLOKIRANA raskrsnica BIRČANINOVE i KNEZA MILOŠA: STUDENTI čekaju odgovor o BIRAČKIM SPISKOVIMA

Predstavnici studenata su rekli da će ostati ispred zgrade Ministarstva, ako im se niko ne obrati, do 18.00 časova

Izvor: K1info/Tanjug

25/12/2023 > 14:26

podeli vest:

BLOKIRANA raskrsnica BIRČANINOVE  i KNEZA MILOŠA: STUDENTI čekaju odgovor o BIRAČKIM SPISKOVIMA
Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ


Grupa studenata okupila se danas ispred zgrade Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u Beogradu, od koga očekuju odgovor povodom njihovog zahteva o otvaranju biračkih spiskova.

Studenti koji su iz Beograda, a i iz Novog Sada, oko 12.00 časova blokirali su ulaz u Ministarstvo kao i Birčaninovu ulicu, a nešto kasnije blokirali su saobraćaj i na uglu Birčaninove i Ulice kneza Miloša.

Predstavnici studenata su rekli da će ostati ispred zgrade Ministarstva, ako im se niko ne obrati, do 18.00 časova.
Student Ivan Bjelić ponovio je da traže preispitivanje biračkih spiskova i ispitivanje nepravilnosti koje su navodno uočene tokom izbora.

Profesorka novosadskog univerziteta Bojana Bodroža rekla je da su profesori i studenti iz Novog Sada došli u znak solidarnosti sa studentima iz Beograda, jer su se, kako tvrdi, "izborne manipulacije" najviše odrazile na izhod izbora u Beogradu.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Studenti se nalaze na kolovozu i na trotoaru u Birčaninovoj ulici gde je saobraćaj obustavljen. Oni zvižde pištaljkama, a skup protiče mirno.

Studentima su se pridružili predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" Srđan Milivojević, Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović, Biljana Stojković, Radomir Lazović , Zoran Lutovac, Vladimir Obradović...

Studenti koji su prethodnih dana protestovali ispred zgrade RIK-a tražili su da se do danas otvore birački spiskovi da bi se utvrdile navodne nepravilnosti.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Načelnik Uprave policije Ivica Ivković  je povodom novih protesta koji su za danas najavljeni rekao da bilo kakvo nasilje, blokade saobraćajnica i mostova koji unose nemir i remete normalan život građana neće biti tolerisani. 

- Policija će u skladu sa zakonom preduzeti sve mere i radnje, privesti i procesuirati sva lica koja te nemire izazivaju - naglasio je Ivković.
 

Ostavite komentar