Vesti > Beograd

Deveti PROTEST koalicije SPN: Od RIK-a krenuli ka PALATI PRAVDE

Vladimir Obradović rekao je da se ide do Palate pravde, gde će tražiti, kako je naveo, oslobađanje nevinih ljudi

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

26/12/2023 > 19:31

podeli vest:

Deveti PROTEST koalicije SPN: Od RIK-a krenuli ka PALATI PRAVDE
Foto: ATA Images


Pristalice koalicije "Srbija protiv nasilja" (SPN) okupile su se večeras ponovo ispred zgrade Republičke izborne komisije (RIK), odakle su krenuli u šetnju ka Palati pravde.

Krajnji cilj je da se ispred Palate pravde gde, kako predstavnici koalicije SPN tvrde, još traje saslušavanje privedenih nakon nasilnih protesta ispred Skupštine grada, traži oslobađanje nevinih ljudi.

Saobraćaj u Ulici kralja Milana je blokiran, kao i u Ulici kneza Miloša kojom se kreću ka Nemanjinoj i Savskoj.

Kandidat za gradonačelnika SPN Vladimir Obradović rekao je da se večeras ide do Palate pravde, gde će tražiti, kako je naveo, oslobađanje nevinih ljudi.

Predstavnici koalicije SPN rekli su da su ispred RIK-a kako bi podržali kolege koji štrajkuju glađu već više dana i ponovili zahteve koji se odnose na ponavljanje izbora. Oni su apelovali da se puste svi koji su uhapšeni u nedelju, tvrdeći da se nije radilo o nasilnoj promeni ustavnog poretka, već o zaštiti izborne volje građana.

Srđan Milivojević rekao je da je u toku saslušavanje privedenih ljudi i da su oni dobili besplatnu pravnu pomoć, a da je do sad njih petoro pušteno. On tvrdi i da među privedenima nema onih koji su bacali kamenice na gradsku Skupštinu.

Željko Veselinović i Danijela Grujić koji su među sedmoro predstavnika SPN koji štrajkuju glađu naveli su da se nalaze u lošem zdravstvenom stanju.

Na skupu su predstavnici koalicije SPN Miroslav Aleksić, Janko Veselinović, Radomir Lazović, Zoran Lutovac, Vladimir Obradović, Srđan Milivojević, kao i nosilac liste "Dobro jutro Srbijo" Boris Tadić.

Ispred Policijske uprave u Kraljevu večeras u 18.00 sati je takođe počeo protest u porganizaciji dela opozicije.

Ostavite komentar