Vesti > Politika

Brnabić o OPOZICIJI i protestima: SPN traži OSLOBAĐANJE onih za koje je tvrdila da su UBAČENI ELEMENTI

Jučerašnje proteste obeležili su neredi, a oalicija "Srbija protiv nasilja" večeras je ponovo organizovala protest u centru Beograda

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Katarina Milanović

25/12/2023 > 20:25

podeli vest:

Brnabić o OPOZICIJI i protestima: SPN traži OSLOBAĐANJE onih za koje je tvrdila da su UBAČENI ELEMENTI
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/bs


Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras da predstavnici opozicije okupljeni oko koalicije "Srbija protiv nasilja" traže oslobađanje "nasilnika" iako su prethodno tvrdili da je reč o "ubačenim elementima"

- Ovako idu njihove priče: Kada su krenuli sa napadima na Stari dvor, rekli su da ljudi imaju pravo na bes. Kada su videli da im to ne ide u prilog, rekli su da su nasilnici 'ubačeni elementi. Večeras idu do policije da traže oslobađanje tih 'ubačenih elemenata'. I tako u krug - napisala je Brnabićeva na društvenoj mreži X.

 

Koalicija "Srbija protiv nasilja" večeras je ponovo organizovala protest u centru Beograda kako bi podržala opozicione kolege koji štrajkuju glađu osam dana i ponovila zahteve koji se odnose na ponavljanje izbora.

Jučerašnje proteste obeležili su neredi koji su počeli nakon što su demonstranti, predvođeni liderima SPN-a, napravili prsten oko Skupštine Beograda i pokušali da na silu uđu u zgradu.

Demonstranti su polomili vrata i više prozora na zgradi Skupštine Beograda, bacali staklene flaše, kamenice i motkama razbijali vrata. MUP je ranije danas saopštio da je tokom noći zbog nereda procesuirano 38 osoba, a da je osmoro pripadnika policije povređeno.

Ostavite komentar