Vesti > Beograd

Tokom Spasovdanske LITIJE biće služen POMEN stradalima u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Episkop toplički Petar je rekao da će u Hramu Vaznesenja u 19 časova početi tradicionalna Spasovdanska litija, na čijem čelu će biti mošti S

Izvor: K1info/Tanjug

24/05/2023 > 16:59

podeli vest:

Tokom Spasovdanske LITIJE biće služen POMEN stradalima u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu
Foto: Youtube PrintScreen/NOVA RS


Tokom sutrašnje Spasovdanske litije, na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, biće služen pomen stradalima u OŠ "Vladislav Ribnikar" i nastradalima Mladenovcu, izjavio je danas vikarni episkop toplički Petar.

Episkop toplički Petar je rekao da će u Hramu Vaznesenja u 19 časova početi tradicionalna Spasovdanska litija, na čijem čelu će biti mošti Svetoga vladike Nikolaja Velimirovića.

Mošti tog svetitelja će, dodaje, već danas u popodnevnim časovima stići u Hram Vaznesenja.

Napominje da će krstonosci ove godine biti stipendisti patrijarha srpskog, studentkinja Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta i student Filozofskog fakulteta.

- Odatle će molitvena litija krenuti putem Hrama svetog Save na Vračaru. Zaustaviće se na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će se služiti pomen nastradalima u OŠ Vladislav Ribnikar i u Mladenovcu - rekao je vikar patrijarha.

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i vojska Srbije

 

Posle toga će, dodaje, litija nastaviti molitveni hod i zaustaviti se ispred Hrama Svetog Save, gde će se služiti moleban za mir, blagoslov i isceljenje, koje će služiti patrijarh Porfirije koji će se obratiti narodu.

Posle toga će vernici moći da se poklone i celivaju mošti Svetog vladike Nikolaja Velimirovića.

Ovogodišnja slava glavnog grada Beograda Vaznesenje Gospodnje i tradicionalna Spasovdanska litija, zbog stradanja i gubitaka života mladih ljudi u gradskim opštinama Vračar i Mladenovac biće u znaku reči Svetog vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog "Molitvom izmolimo blagosloveni mir među ljudima".

 

 


 

 

Ostavite komentar