Sport > Time Out

Ona je Mihu nazvala BARBIKA: Silva, LEGENDA MARAKANE, preminula je samo mesec dana pre Siniše

Fudbalski svet, Italija i Srbija oplakuju smrt Siniše Mihajlovića, legendarnog fudbalera koji je obeležio jednu epohu

Izvor: K1info/Sportal.rs

20/12/2022 > 15:45

podeli vest:

Ona je Mihu nazvala BARBIKA: Silva, LEGENDA MARAKANE, preminula je samo mesec dana pre Siniše
Foto: crvenazvezdafk.com


Siniša Mihajlović je čovek koji je ušao u srca navijača svih klubova za koje je igrao, a zavredeo poštovanje svih rivala. Poklekao je posle dugogodišnje borbe sa opakom bolešću i napustio nas je u 53. godini. 

Miha je najmlađi član one zlatne Zvezdine generacije iz Barija, a prvi koji se preselio u nebesko carstvo. U moru tekstova, sećanja i oproštaja od Mihe mnogi su se prisetili njegovih početaka, kada je bio nepoznati momak sa razoružavajućim osmehom i razornom levicom. 

Ipak, prva asocijacija na Mihu i period kada se pojavio jesu njegove lokne, taj rokenrol izgled koji je "furao" nekako bolje od svih . Upravo je zbog te frizure i dobio nadimak Barbika, kada je iz Vojvodine prešao Zvezdu za tadašnjih rekordnih milion nemačkih maraka. 

"Mastermajnd" nadimka bila je Silva Glišić, čuvena sekretarica generalnog sekretara, kasnije i generalnog direktora crveno-belih Vladimira Cvetkovića.

Mihajlović je jednom prilikom, u intervjuu nakon što je preuzeo kormilo reprezentacije Srbije, otkrio kako je zapravo dobio taj prvi nadimak u Zvezdi. 

- Standardno sam igrao, postizao i poneki pogodak. Međutim, nakon što smo eliminisali Dinamo iz Drezdena, a pogotovo nakon pogotka koji sam dao Bajernu iz Minhena, dva minuta pred kraj meča, čime je Zvezda postala finalista Kupa šampiona, moja popularnost je porasla kod Delija. Sada, nakon završene fudbalske karijere, smatram da mi je to najvažniji gol, jer da ga nije bilo, Zvezda ne bi igrala u finalu niti bi bila prvak Evrope i planete. Sekretarica kluba, Silva Glišić, zbog duge kose i osmeha nazvala me je Barbika, a tako su me dugo i ostali zvali iz milja. A tek kada smo postali šampioni Evrope, pobedivši Olimpik iz Marselja u Bariju, a potom pobedom nad Kolo-Kolom iz Čilea u Tokiju osvojili smo i Interkontinentalni kup i postali klupski prvaci planete. Postao sam, kao i svi ostali prvotimci Zvezde, opšteprihvaćen junak i miljenik, ne samo Delija, već cele nacije! Rečju, godinu i po dana provedenih u Zvezdi su do sada najlepši deo mog života - podsetio se Mihajlović prlikom preuzimanja selektorke palice pre nekoliko godina. 

Desilo se da je čuvena Silva preminula samo mesec dana pre Mihe. Obeležila je zlatnu epohu Zvezde, radeći u periodu najvećih uspeha. Bila je prava legenda Marakane i ostala u lepom sećanju mnogih generacija navijača, fudbalera, trenera, rukovodilaca....

 

 

 

Ostavite komentar