Sport > Time Out

BORIS BEKER izlazi iz ZATVORA: Tenisku legendu DEPORTUJU u Nemačku pre BOŽIĆA

Ćelije u Velikoj Britaniji prenatrpane, liferuju strance što je pre moguće

Izvor: K1info

13/11/2022 > 18:27

podeli vest:

BORIS BEKER izlazi iz ZATVORA: Tenisku legendu DEPORTUJU u Nemačku pre BOŽIĆA
Foto: Starsport


Kako prenose mediji u Velikoj Britaniji, bivši nemački teniser Boris Beker bi trebalo da u decembru bude pušten iz zatvora Hanterkomb, jer je "prijavljen je za šemu koja znači da bi mogao da dođe kući na vreme za Božić".

Šema prevremenog puštanja na slobodu omogućava da "svaki strani državljanin, koji služi fiksnu kaznu i podleže udaljenju iz Ujedinjenog Kraljevstva, može da bude udaljen iz zatvora i deportovan do 12 meseci pre najranijeg puštanja na slobodu".

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova je rekao:

- Razmatra se da svaki strani državljanin, koji je osuđen za krivično delo i osuđen na zatvorsku kaznu, bude deportovan što je pre moguće.

Cilj šeme je da se smanji pritisak na britanske zatvore, pa je zato moguće i da Beker ranije napusti svoju ćeliju na Ostrvu.

- Zadovoljni smo što je moguće da se Boris kvalifikuje za rano otpuštanje i što bi mogao da se vrati u Nemačku, iako je Engleska njegov dom godinama unazad. Siguran sam da će mu mnogo značiti da bude uz porodicu za božićne praznike - poručio je njegov bivši portparol.

Beker je na odsluženju kazne zbog utaje imovine i finansijskih malverzacija još od aprila, zbog dugova u visini od 2,5 miliona funti.

 

Ostavite komentar