Sport > Time Out

FEDERER na novoj MISIJI: Ko to nama sedi iza MIKROFONA?

Švajcarac smatra da bi mu komentarisanje mečeva pomoglo da ostane u tenisu

Izvor: K1info/telegraf.rs

20/10/2022 > 18:20

podeli vest:

FEDERER na novoj MISIJI: Ko to nama sedi iza MIKROFONA?
Foto: Tanjug/AP


Znamo da je Rodžer Federer završio takmičarsku karijeru, ali je malo ko verovao da će se potpuno skloniti od tenisa. I, prema poslednjim informacijama, 41-godišnji Švajcarac će najverovatnije i ostati u vodama belog sporta, ali ovog puta, kako stižu najave iz Velike Britanije, u ulozi sportskog komentatora.

Kako je istakla čuvena britanska TV voditeljka, koja je praktično zaštitno lice BBC, bivša teniserka Su Barker (66), Federer bi mogao da se oproba u ulozi komentatora već na narednom izdanju Vimbldona.

Barkerova, koja se posle 30 godina rada kao prezenter na Vimbldonu nedavno povukla sa te pozicije, svesna je da je vreme je za neka nova lica, a da li postoji bolja osoba od Federera da nastavi tradiciju promocije najvećeg Grend Slema od čoveka, žive legende turnira?

Su Barker je baš takve "jasne aluzije" na temu Federerovog povratka na Vaimbldon u novoj ulozi, dala tokom predstavljanja svoje knjige. Ona je najavila, doduše uvijeno, da bi Švajcarac mogao da se pridruži BBC ekipi za naredno izdanje čuvenog Grend Slema na travi.

Skoro je i sam Rodžer pričao o toj mogućnosti kada su ga pitali kakve opcije ima nakon završetka karijere.

- To (posao komentatora i prezentera) bi mi omogućilo da ostanem u kontaktu sa igračima i turom. I to bi mi dalo razlog da nastavim sa gledanjem tenisa, što ionako volim da radim. Možda je i to nešto što bi bilo dobro za tenis ako bih uradio - rekao je o svojoj bliskoj budućnosti Federer tokom Lejver kupa krajem septembra, kada je i poslednji put nastupio zajedno sa Rafaelom Nadalom (36).

 

 

 

Ostavite komentar