Sport > Time Out

AMERIČKA košarkašica ostaje u RUSKOM ZATVORU: Potvrđena kazna od 9 GODINA

Odbijena žalba Britni Grajner na odluku suda

Izvor: K1info/mondo.rs

29/10/2022 > 21:37

podeli vest:

AMERIČKA košarkašica ostaje u RUSKOM ZATVORU: Potvrđena kazna od 9 GODINA
Foto: Tanjug/AP


Američkoj košarkašici Britni Grajner (32), koja je na sudu u Rusiji priznala krivicu za posedovanje ulja od kanabisa i za to dobila devet godina zatvora, odbijena je žalba na tu odluku i nije mala mogućnost da zaista provede svo to vreme iza rešetaka, odnosno da ne bude razmenjena za neke od ruskih zatvorenika u SAD.

Da podsetimo, jedna od najboljih američkih košarkašica je u februaru ove godine uhvaćena na aerodromu "Šeremetjevo" u Moskvi sa nedozvoljenim supstancama u svom prtljagu. Ona je navodno za sve to imala medicinske recepte iz Amerike, ali ti recepti u Rusiji ne važe.

Zbog nje se digla javnost u Americi, Džo Bajden je nekoliko puta jako besno reagovao na njeno hapšenje i držanje u pritvoru, a bilo je reči i o tome da je Amerika spremna da razmeni neke jako bitne zatvorenike u zamenu za slobodu Britni Grajner.

Britni Grajner je bila prvi pik na WNBA draftu 2013. godine i od tada je nastupala za Finiks, ali kako sezona ženske košarke jako kratko traje u Americi, najbolje košarkašice nastupaju i u Evropi. Grajner je godinama tj. od 2014. godine nastupala ja Jekaterinburg i zato se našla u Moskvi na aerodromu.

Nije nemoguće da će između dve države doći do nekog dogovora koji bi joj garantivao slobodu u budućnosti, ali kako sada stvari stoje jedna od najboljih košarkašica na svetu je završila svoju košarkašku karijeru.

 

 

Ostavite komentar