Sport > Ostali sportovi

TRANSRODNA ODBOJKAŠICA žestokim smečom ONESVESTILA DEVOJKU iz protivničkog tima

Incident je imao daleko veće implikacije jer su se proširile vesti da je smeč uputio biološki muškarac

Autor: K1info/klix.ba

25/10/2022 > 12:07

podeli vest:

TRANSRODNA ODBOJKAŠICA žestokim smečom ONESVESTILA DEVOJKU iz protivničkog tima
Foto: Pixabay.com


Američki mediji danima pišu o snimku srednjoškolske odbojkaške utakmice iz Severne Karoline u kojoj je odbojkašica zadobila ozbiljnu povredu glave pošto ju je loptom pogodila transrodna devojka iz protivničkog tima.

Telesne povrede koje je pretrpela učenica iz srednje škole Hiwassee Dam bile su na glavi i vratu.

Procenjuje se da se odbojkaška lopta posle smeča kretala brzinom od 112 kilometara na sat, a jedan od prisutnih ju je opisao kao nenormalno brzom.

Nijedan akter ovog incidenta nije identifikovan.

Incident je od tada imao daleko veće implikacije jer su se proširile vesti da je žestok smeč uputio biološki muškarac.

Odbojkašica Hiwasee Dama još uvek pati od dugotrajnih simptoma potresa mozga, uključujući probleme sa vidom i nije joj dopušteno da igra.

Školski odbor okruga Cherokee naknadno je glasao 5:1 za predaju svih utakmica ženskih odbojkaških timova svojih škola protiv škole Highlands za koju igra neimenovana transrodna odbojkašica.

Činilo se da članovi odbora izbegavaju kontroverznu temu transrodnih osoba jer se nisu osvrnuli na seksualnost igrača, već je umesto toga navedena zabrinutost zbog sigurnosti.

"Okrug neće učestvovati ni u jednoj odbojkaškoj utakmici, univerzitetskoj ili juniorskoj, protiv Highlandsa zbog sigurnosnih razloga", stoji u zapisniku sa sastanka odbora.

 

 

 

Ostavite komentar