Sport > Time Out

Vatreni ZVEZDAŠ Đoković otkrio POD KOJIM USLOVIMA njegov SIN sme da navija za PARTIZAN

Mali Stefan je veliki navijač, a tata Nole ga uči pravilima na tribinama, kao i odnosu prema svom i suparničkom timu

Izvor: K1info

12/11/2023 > 18:20

podeli vest:

Vatreni ZVEZDAŠ Đoković otkrio POD KOJIM USLOVIMA njegov SIN sme da navija za PARTIZAN
Foto: Starsport


Najbolji teniser sveta, naš Novak Đoković poznat je i kao veliki navijač Crvene zvezde. Često posećuje njihove utkamice, posebno košarkaške, a društvo mu ponekad pravi i sin Stefan. Međutim, on je kao svoj omiljeni klub odabrao Zvezdinog najvećeg rivala - Partizan. Đoković je u intervjuu za Novosti podelio svoje mišljenje o navijačima u Srbiji, kao i savetima koje daje sinu.

- Nadam se da to šalje dobru poruku. Neki kažu da sam svom sinu "dozvolio" da navija za Partizan, a Zvezdaš sam. Pitaju kako sam to kao otac mogao da dozvolim? Nisam ja njemu ništa dozvolio, niti sam to uradio da bih se nekome dopao, nego sam svom sinu dao izbor da navija za klub za koji hoće, i da se s tim u vezi oseća kao želi. To je suština svega - rekao je Nole.

Nole pokazao sinu kako se navija

Ipak, Novak je sinu postavio određene uslove ponašanja na utakmicama. Kako je rekao, nije problem da porodično idu na derbije, takođe, lepo je da navija za svoj tim, ali pod uslovom da ne vređa rivale.

- Svom sinu sam rekao da, što se mene tiče, može da ide na utakmice Partizana, i kada igra sa Zvezdom kao što je to nedavno bio slučaj, pa smo svi zajedno porodično išli, ili kada igra protiv bilo koga drugog tima. Može da navija za Partizan, ali onoga trenutka kada ga budem čuo da vređa Zvezdine igrače, ili da pogrdno peva protiv najvećeg rivala, ili nekih drugih timova, tog trenutka se završava njegova kampanja prisustva košarkaškim utakmicama! On to zna i za sada to poštuje - objasnio je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

Đoković je vatreni navijač, pa se tako dotakao i teme trenutnog ponašanja na srpskim tribinama. On se osvrnuo na društvo i navijače. Podelio je svoje mišljenje o uvredljivom navijanju koje, nažalost, često možemo čuti sa tribina.

- Uopšte mi se ne sviđa. Bio sam nedavno u "Areni" za derbi i to vređanje mi nije jasno ni pojmljivo. Ne podržavam, ali to je, nekako postala "normala" u navijanju, što je za mene strašno i neprihvatljivo. Uvek sam za to da se navija za svoj klub, srčano, ali nikad protiv drugog kluba, uz vređanje njihovih navijača ili aktera u suparničkom timu. Tako sam vaspitavan - rekao je Đoković u intervjuu za Novosti.

Iako danas vatreni navijač Zvezde, naš najbolji teniser davno je karijeru gradio i u Partizanu. Osvrnuo se na svoje početke i objasnio kako kao društvo moramo da se menjamo, jer je kod nas, nažalost, postalo normalno vređanje tokom mečeva - što je komentarisao kako nimalo ne razume.

- Odrastao sam igrajući za Teniski klub Partizan, mnogo trofeja sam osvojio s njim, ali sam navijao za Zvezdu. Tako sam, jednostavno, izabrao na početku svog života, ali to ne znači da mrzim Partizan ili da ću da vređam igrače, njihove porodice, upravni odbor, stručni štab i tako dalje. To su stvari koje ne smeju da postanu normala, a nažalost postale su, i mi kao društvo moramo da se zapitamo zašto je to tako. Da li je normalno da dvadeset hiljada ljudi, da li Partizanovih ili Zvezdinih navijača, ili bilo čijih drugih, vređa nekoga konstantno tokom cele utakmice? Meni to uopšte nije normalno i ne želim da vidim svet na taj način - naveo je Novak.

Novak Đoković trenutno igra na 1. kolo završnog mastersa u Torinu.

Ostavite komentar