Sport > Time Out

Čačak PONOSAN na svog Aleksu: Nastavnici sjajnog košarkaša za emisiju "Prvi red" otkrili ANEGDOTE iz školskih dana

Cela Srbija skandira njegovo ime kada igra reprezentacija u košarci, a meštani njegovog rodnog grada kažu da je uvek bio veseo

Izvor: K1info

08/11/2023 > 06:53

podeli vest:

Čačak PONOSAN na svog Aleksu: Nastavnici sjajnog košarkaša za emisiju "Prvi red" otkrili ANEGDOTE iz školskih dana
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Prava zvezda ovogodišnjeg šampionata u košarci Aleksa Avramović, rodom je iz Čačka. Ekipa emisije "Prvi red" K1 televizije posetila je njegov rodni kraj i o jednom od srpskih omiljenih košarkaša čula anegdote koje će se dugo prepričavati.

Evo kako je izgledao život malog Alekse pre reflektora koji obasjavaju velikana košarke.

- Ostvaruju se njegovi dečački snovi, ali time i moji snovi kao roditelja. On je počeo da trenira, kao mali tenis, bio je aktivan i brz, ali   mu je to dosadilo. Sam je tražio da ide na košarku  - rekao je Aleksin otac. 

Kako je njegov otac objasnio, Aleksa je toliko uspešan, jer na košarku gleda kao na igru, na protivnike kao na prijatelje i sa rivalima se nadmeće u veštinama.

Aleksa je pohađao osnovnu školu "Milica Pavlović" u Čačku, a njegovi nastavnici i razredna iz Srpskog jezika i književnosti rado ga se sećaju iz tog perioda. 

- Aleksu iz tog perioda pamtim kao veoma sitnog, radoznalog i veselog dečaka. Bio je veoma emotivan, ali i uporan i posvećen svemu što je radio. Školska nadmetanja su bila propraćena nekada njegovim suzama. U afektu je reagovao, i ljutio se - rekla je razredna.

Foto: Starsport

 

- On je maštao o ovome što mu se sada dešava još dok je bio mali. Veoma posvećen i odgovoran dečak, koji je svoje treninge, i tako mali, veoma ozbiljno shvatao. Bio je živahan, temperamentan, ali ne i nestašan. On je rođeni plej - objasnila je jedna nastavnica.

Profesori imaju sve najlepše da kažu o Avramoviću, ali su akcenat dali na tome da je bio odličan đak, iako sitne građe, veoma je bio aktivan i živahan. 

- Aleksa je jedno vreme bio i član dramske sekcije, želeo je da učestvuje u jednoj predstavi o vojvodi Stepi, kako bi se obukao u vojničku uniformu, iako mu je tada bila prevelika za njegovu konstituciju - našalila se razredna. 

Njegovi meštani tvrde da ga uspeh nimalo nije promenio. Kako kažu, kada ga sretnu u Čačku, ponaša se isto, kao onaj dečak iz kraja. Učiteljice su priznale da Aleksa nije jedini koji je pustio suzu na terenu, sve su one plakale od radosti dok je on pobeđivao za Srbiju.

Ostavite komentar