Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ da ne igra u MELBURNU? Samo će Australijan open da PATI

Bivši trener Danila Medvedeva stao na stranu srpskog tenisera

Izvor: K1info

24/10/2022 > 15:56

podeli vest:

ĐOKOVIĆ da ne igra u MELBURNU? Samo će Australijan open da PATI
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


Nekadašnji teniser Žan-Rene Linar, ujedno i bivši trener Danila Medvedeva, stao je na stranu Novaka Đokovića kad je reč o učešću srpskog igrača na predstojećem Australijen openu.

Naime, on smatra da će biti veća šteta za turnir nego za Srbina da ne igra u Melburnu, nadovezavši se na to izjavom da je bila velika greška što Nole nije učestvovao na US openu ove godine.

- Novak je Novak i tako će ostati bez obzira na to da li će igrati na Australijan openu. Ukoliko ne bude igrao, šta će da mu se desi? Samo će turnir da pati. On se bori za sebe i svoja prava i smatram da je u pravu - rekao je Linar za ruski Sport ekspert.

Bivši teniser koji je rođen u Francuskoj, ali je karijeru završio pod zastavom Monaka, nije krio da je u prošlosti bio protiv Đokovića, ali su se stvari znatno promenile u prethodnom periodu.

- Iskreno, nije mi se mnogo dopadao ranije, ali kako se cela situacija odvijala tako sam ga sve više cenio. On je jedini teniser na svetu koji može da kaže šta stvarno misli i da radi šta stvarno želi i zbog toga zaslužuje veliko poštovanje. Naravno, jedan od važnih faktora što to može da radi je činjenica da je osvojio sve, jasno je da tako nešto ne bi radio da ima recimo 20 godina i da je na početku karijere. Bilo kako bilo, može da radi ono što želi.

Linar se osvrnuo na US open, za koji Đoković takođe nije dobio dozvolu da učestvuje.

- Generalno, cela situacija oko korone i US opena je puna licemerja. Novak nije mogao da uđe u Ameriku, a u isto vreme ta država nije imala nikakve restrikcije unutar svoje zemlje. Ko je najviše patio zbog toga? Pa turnir. Političari su ti koji ne vole kada neko ko je poznat radi nešto što je u suprotnosti sa njima. Veliki broj tenisera se slaže sa Novakom oko te situacije, ali niko ne sme javno da kaže šta misli. Živimo u takvom svetu, da moraš da kažeš ono što ti je nametnuto. Ista situacija je i sa ratom u Ukrajini, treba da pričaš ono što se od tebe očekuje, ako kažeš nešto drugo, onda si u problemu - zaključio je Žan-Rene Linar.

 

 

 

Ostavite komentar