Sport > Tenis

Za Ruda je ĐOKOVIĆ i dalje NAJBOLJI TENISER SVETA

Norveški teniser bi sa Ðokovićem mogao da se sastane tek u polufinalu ili finalu turnira u Torinu

Izvor: K1info/Tanjug

13/11/2022 > 22:17

podeli vest:

Za Ruda je ĐOKOVIĆ i dalje NAJBOLJI TENISER SVETA
Foto: Tanjug/AP


Norveški teniser Kasper Rud izjavio je da je Srbin Novak Ðoković najbolji igrač na ATP turu, bez obzira na trenutnu rang listu.

Norveški teniser tvrdi da nikoga ne sme da zavara pozicija Ðokovića na ATP listi, na kojoj je trenutno osmi igrač sveta.

- Ðoković je ove sezone igrao sjajno. Jednostavno nije imao sreće da situacijom u kojoj se našao. Nije mogao da dobije poene iako je osvojio Vimbldon, a nije mogao da uđe u mnoge zemlje, što je negativno uticalo na njegovu poziciju na listi. On će za mene uvek biti jedan od najboljih tenisera sveta, ako ne i najbolji i uvek će biti favorit na svakom turniru na kom se pojavi - rekao je Rud za zvanični sajt turnira u Torinu.

Norveški teniser bi sa Ðokovićem mogao da se sastane tek u polufinalu ili finalu turnira u Torinu.

- Mislim da je ove godine pokazao zašto je najbolji. Osvojio je Vimbldon, osvojio je dva turnira pre nekoliko nedelja, setimo se i Rima. Činjenica da je bio u stanju da bude među osam najboljih u sezoni bez obzira na to što nije imao poene sa tri grend slema i četiri mastersa samo pokazuje koliko je i dalje dobar - zaključio je Rud.

Foto: Tanjug/AP

 

Ðoković će sutra od 21 sat u prvom kolu "Crvene grupe" turnira u Torinu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Rud je danas u prvom kolu "Zelene grupe" Završnog mastersa u Torinu pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 2:0 (7:6, 6:4).

Srpski teniser će u Torinu pokušati da osvoji šestu titulu na završnom turniru i izjednači se sa rekorderom Švajcarcem Rodžerom Federerom.

 

Ostavite komentar