Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ U BORBI za 4,8 miliona evra: NADREALNI nagradni fond na ZAVRŠNOM MASTERSU

Teniser koji na putu do trofeja ostvari sve pobede, osvojiće i najviše novca u istoriji

Izvor: K1info

20/10/2022 > 16:52

podeli vest:

ĐOKOVIĆ U BORBI za 4,8 miliona evra: NADREALNI nagradni fond na ZAVRŠNOM MASTERSU
Foto: Tanjug/(AP Photo/Ariel Schalit


Zašto li se zove beli sport, kad je realno - zlatan? Jer, uskoro možda neće biti moguće skupiti dovoljno para za pobednike turnira, nego će morati da im daju zlata koliko su teški - bar ako pogledamo da je nagradni fond Završnog mastersa u Torinu utrostručen i da bi osvajač pehara, ako ostvari sve pobede, mogao da inkasira skoro pet miliona evra!

Dakle, ATP je odlučio da na turniru koji će biti igran u Italiji od 13. do 20. novembra, dobrano "podmaže" fond nagrada, koji je, prema pisanju španske Marke, za tenisera koji osvoji Završni masters sa svim pobedama, pre samo tri godine iznosio nešto više od 1,3 miliona evra.

Već znamo da se i naš Novak Đoković plasirao na Završni masters, a tačan iznos "zelenih novčanica" koji može da zaradi ako trijumfuje na svakom duel je - 4.813.064 evra! To se, naravno, odnosi i na sve ostale učesnike turnira u Torinu u singlu, a osim Noleta, još njih četvorica su sigurni - Rafael Nadal, Karlos Alkaraz, Kasper Rud i Stefanos Cicipas - što znači da čekamo još trojicu.

Ako neko zaista i osvoji Završni masters uz sve pobede, to bi bila i najveća nagrada u istoriji tenisa na jednom turniru. Pri tome, treba istaći i da je ukupni nagradni fond turnira gotovo 15 miliona evra.

Osmorica tenisera u singlu, koji izbore svoje mesto na Završnom mastersu, imaju osiguranih 150.000 evra čak iako ne odigraju nijedan meč, dok će igrač koji zabeleži sve tri pobede u grupi imati sigurnih 1.469.000 evra.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar