Sport > Tenis

Medvedev ŠOKIRAO ĐOKOVIĆA: Srbin u neverici STIGAO DO FINALA u Astani

Naš teniser će za titulu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa

Izvor: K1info

08/10/2022 > 16:57

podeli vest:

Medvedev ŠOKIRAO ĐOKOVIĆA: Srbin u neverici STIGAO DO FINALA u Astani
Foto: Tanjug/AP


Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u samu završnicu turnira u Astani, pošto mu je Rus Danil Medvedev predao meč pri rezultatu 1:1 (4:6, 7:6).

Đoković i Medvedev vodili su veliku borbu, naročito u drugom setu, koji je srpski teniser dobio tek u taj-brejku (8:6), ali kada su svi očekivali odlučujući treći set, Rus je neočekivano pružio ruku rivalu i povukao se.

 - I dalje sam iznenađen da je predao. Izgledao je skroz okej. Možda se poslednjih sedam, osam poena malo sporije kretao, ali ovo je pravi šok, iskreno. Bio sam spreman i nadao sam se da povreda nije ozbiljna. Sjajan je momak, veliki borac i takmičar - ne bi predao da nije povređen. Rekao bih da je istegao mišić na nozi, rekao mi je na mreži. Bio je bolji ova dva seta, ali ja sam se borio i pronašao sam način da dobijem drugi deo igre. Ipak, i dalje sam tužan zbog turnira i ljudi, tužan sam i zbog Danila - rekao je Novak posle meča.

Lopte postale velike

Taj-brejk u drugom setu je bio uzbudljiv, a Đoković je bio dovojlno koncentrisan u završnici da potera vodu na svoju vodenicu.

 - Igrali smo dosta drop-šotova, nisam mogao da ga probijem, lopte su postale velike. I ja sam bio u toj ulozi, kada igrači nikako nisu mogli da me probiju. Uslovi su ovde malo sporiji, nego prošle nedelje u Izraelu i morao sam da prilagodim. Ovde nema lakih poena. Morao sam da pronađem način da se izborim. Taj-brejk je bio super i generalno je meč bio dobar.

U borbi za titulu Srbin će ukrstiti rekete sa Grkom Stefanosom Cicipasom, u meču koji bi trebalo da počne između 12.30 i 13 časova, odmah po završetku finala dublova, čiji je početak zakazan za 10 časova.

 - To je želja na svakom turniru na koji se dolazi - da se igra finale. Prvi put sam u Astani i sada mi je drago da igram ovde. Znao sam da ću ovod danas biti test, mada je i juče bila velika borba i bilo je teško - ni sutra ne očekujem ništa drugačije. Veliki je ovo turnir za nas i neka bolji igrač pobedi - zaključio je Novak Đoković.

 

 

Ostavite komentar