Sport > Tenis

Alkaraz PRAVO U PORAZ: Podsmevao se Noletu, pa PUKAO KO ZVEČKA

Španac u prvom kolu turnira u Astani izgubio od Davida Gofana sa 2:0

Izvor: K1info

04/10/2022 > 13:59

podeli vest:

Alkaraz PRAVO U PORAZ: Podsmevao se Noletu, pa PUKAO KO ZVEČKA
Foto: Tanjug/AP


Prava senzacija dogodila se na startu turnira iz serije 500 u Astani, kada je Belgijanac David Gofan pobedio trenutno prvog tenisera sveta, Španca Karlosa Alkaraza, sa 2:0 (7:5, 6:3).

Meč je, što se nas Srba tiče, imao i malu uvertiru, jer je Alkaraz posredno "pecnuo" Novaka Đokovića posle objavljivanja ATP liste, na kojoj su on i Rafael Nadal na prvom, odnosno drugom mestu. Alkaraz je, naime, na društvenim mrežama napisao kako je ponosan što su dva Španca na vrhu i što je u društvu "najboljeg tenisera svih vremena".

Zbog ovakvog nadmenog podsmevanja svakako smo se nadali da bi Nole u Astani mogao da ispraši španskog omladinca na terenu, ali bezobzirni Gofan nam je oduzeo to potencijalno zadovoljstvo...

Belgijanac je u prvom setu najpre pretrpeo brejk, potom osvojio četiri gema zaredom, ali tek iz druge šanse na svoj servis poveo sa 1:0 u setovima. U nastavku je Gofan poveo sa 5:1, pa je i pored pretrpljenog jednog brejka, rutinski priveo meč kraju i u narednom kolu igraće protiv Andrijana Manarina.

Novak Đoković će svoj prvi meč u prestonici Kazahstana odigrati sutra, a rival mu je Čileanac Kristijan Garin.

Turnir u Astani igra se za nagradni fond od 2.054.825 dolara, a pobedniku će, osim 355.310 zelenih novčanica, da pripadne i 500 ATP bodova.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar