Sport > Tenis

NOLE DOBIO RIVALA u Astani: Kao da je GREND SLEM, a ne serija 500

Igrači iz vrha svetskog tenisa ukrstiće rekete u Kazahstanu

Izvor: K1info/Tanjug

01/10/2022 > 13:54

podeli vest:

NOLE DOBIO RIVALA u Astani: Kao da je GREND SLEM, a ne serija 500
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


Najbolji srpski teniser Novak Ðoković igraće na izuzetno jakom turniru iz serije 500 u Astani, a žrebom u Kazahstanu odlučeno je da mu rival na startu bude Čileanac Kristijan Garin.

Inače, na turniru u Astani igraće i Španac Karlos Alkaraz, Rus Danil Medvedev, Italijan Janik Siner, Kanađanin Feliks Ože Alijasim... pa se stiče utisak kao je bio vođen žreb za grend slem, a ne za "običnu" seriju 500.

No, dok rekete ne ukrste najbolji, treba reći da je Nole sa prvim rivalom u Astani, Garinom, do sada odigrao dva duela i zabeležio obe pobede - 2020. na ATP kupu, a onda godinu dana kasnije na Vimbldonu.

Ako naš teniser preskoči prvu prepreku, u drugoj rundi rival bi mu bio pobednik meča između domaćeg igrača Beibita Zukajeva i Holanđanina Botika van de Zandšulpa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Da li će nas Novak Đoković obradovati i u Astani?

Đokovića u četvrfinalu potencijalno čeka duel sa Janikom Sinerom, a u polufinalu ga čeka Danil Medvedev ili Feliks Ože-Aijasim, dok bi u potencijalnom finalu rival mogao da mu bude Karlos Alkaraz.

Turnir u Astani igra se za nagradni fond od 2,05 miliona dolara, a pobedniku pripada 355.310 zelenih novčanica, kao i 500 ATP bodova.

 

 

 

Ostavite komentar