Sport > Tenis

JAKA PORUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Ceo svet ČUO SRBINA!

oković je prilikom dodele nagrade održao govor koji je sve oduševio

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

22/04/2024 > 22:52

podeli vest:

JAKA PORUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA! Ceo svet ČUO SRBINA!
Foto: AP Photo


Srpski teniser Novak Đoković po peti put proglašen je za najboljeg sportistu sveta u izboru Laureus akademije.

Prvom igraču sveta je nagrada dodeljena na svečanoj cereomoniji u Madridu, a priznanje mu je uručio veliki prijatelj i legenda NFL lige Tom Brejdi.  

Đoković je prilikom dodele nagrade održao govor koji je sve oduševio.

- Počastvovan sam. Poslednjih sat i po gledam neverovatne sportiste ovde u prostoriji. Svi koji su napravili veliki uticaj na svet sporta u 2023. godini, svi koji inspirišete ljude na svetu. Želim da odam priznanje svima koji su ovde. Čestitam svima. Laureus je posebna organizacija i zaista sam počastvovan što sam imao prilike 2012. godine da primim ovu nagradu. Zahvalan sam na tome što su ljudi koji su osnovali ovu Akademiju, prepoznali kakav i koliki uticaj na život ima sport. Mi vidimo svakodnevno da sport može da promeni svet. Deca ga biraju kako bi razvili krucijalna znanja i krenuli u pravom smeru u životu. Velika mi je čast što sam deo nečega što ujedinjuje svet i ljude, što mladima pokazujemo kako bi trebalo da se odnose prema životu. Nema veze koje smo boje kože, odakle smo i kojim jezikom govorimo. Sport nas sve ujedinjuje - poručio je Novak prilikom dodele nagrade.  

Đoković se potom obratio i svojim teniskim kolegama Rafaelu Nadalu, Karlosu Alkarazu, Martini Navratilovoj i Gabrini Muguruzovoj, koji su takođe bili na svečanosti u Madridu.

- Ovde ima i nekih sjajnih tenisera Rafa, Karlos, Martina, Gabrinje mi smo pojedinačni sport, ali složićemo se da sve uspehe dugujemo svojim porodicama i svojim timovima. Želim da pošaljem poljubac mojoj supruzi, braći, timu, oni su najzaslužniji za moje uspehe - zaključio je Đoković, koji se tako izjednačio sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, koji je do sada bio rekorder po broju osvojenih Laureus priznanja.

Inače, Novak je na svečanost u Madridu stigao u društvu supruge Jelene, koja je blistala na crvenom tepihu.

 

Ostavite komentar