Sport > Tenis

KAKVA ČAST ZA ĐOKOVIĆA! Novak PETI PUT osvojio najprestižnije sportsko priznanje! SRBIN ISPISAO ISTORIJU!

Pored Đokovića bili su nominovani i atletičari Šveđanin Armand Duplantis i Amerikanac Noa Lajls, svetski šampion u Formuli 1 Holanđanin Maks

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

22/04/2024 > 21:19

podeli vest:

KAKVA ČAST ZA ĐOKOVIĆA! Novak PETI PUT osvojio najprestižnije sportsko priznanje! SRBIN ISPISAO ISTORIJU!
Foto: AP Photo/Daniel Cole


Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je "Laureus" najveće sportsko priznanje koje se dodeljuje najboljem sportisti godine.

Ovo je peti put da Srbin podiže trofej namenjen najboljem sportisti godine, a pre toga, priznanje je osvajao četiri puta - 2012, 2015, 2016. i 2019. godine. Da podsetimo, Rodžer Federer je pet puta osvajao ovo priznanje.

Pored Đokovića bili su nominovani i atletičari Šveđanin Armand Duplantis i Amerikanac Noa Lajls, svetski šampion u Formuli 1 Holanđanin Maks Ferstapen i fudbaleri Argentinac Lionel Mesi i Norvežanin Erling Haland.

Da podsetimo, kada je reč o dostignućima na osnovu kojih su nominovani, Đoković je osvojio tri od četiri grend slema 2023. godine, ali i tri turnira iz masters serije i jedan ATP turnir - Adelajd, godinu je okočao na prvom mestu rang liste. Duplantis je dva puta popravljao lični i svetski rekord u skoku uvis uz dve titulu prvaka sveta. Lajls je prvi nakon Juseina Bolta trostruki prvak sveta na 100, 200 i 4x100 metara.

Ferštapen je osvojio treću uzastopnu titulu u Formuli 1 uz rekordnih 19 pobeda. Haland je sa 52 postignuta gola predvodio Mančester siti do triple krune (Liga šampiona, Premijer liga, Liga kup). Mesi sa Interom iz Majamija je osvojio rekordni 44. trofej u karijeri.

Ostavite komentar