Sport > Tenis

Tragičar sam, šta da radim? Đoković UTUČEN posle PORAZA od Italijana u polufinalu Dejvis kupa

I Miomir Kecmanović je pričao kako je podneo ovaj težak timski poraz, uprkos njegovoj pobedi u singlu

Autor: K1info/telegraf/kurir

25/11/2023 > 21:01

podeli vest:

Tragičar sam, šta da radim? Đoković UTUČEN posle PORAZA od Italijana u polufinalu Dejvis kupa
Foto: Tanjug/starsport/SRĐAN STEVANOVIĆ


Teniska selekcija Srbije je poražena u polufinalu Dejvis kupa od strane selekcije Italije 2:1 u mečevima. Nakon toga su se na konferenciji za medije pojavili Viktor Troicki, Miomir Kecmanović i Novak Đoković da iznesu svoje viđenje ovog meča.

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković bio je tužan posle poraza od Italije u polufinalu Dejvis kupa.

Na pitanje da li će igrati za Srbiju i narednih godina, Novak je odgovorio.

- Hiljadu puta sam ponovio da je najveće zadovoljstvo i čast igrati za Srbiju. Daleko je sledeća godina. Trenutno je vruća glava. Hvala selektoru i stručnom štabu što su napravili odličnu atmosferu, što su nas bodrili, dali maksimum u svom delu rada. Jedna lopta, jedan udarac je falio da se plasiramo u finale. Ta lopta je bila moja i ja preuzimam odgovornost. Tragičar sam, šta da radim. To je tako - rekao je Đoković koji je bio vidno utučen na konferenciji za medije.

Gotovo sa suzama u očima Miomir Kecmanović je pričao kako je podneo ovaj težak timski poraz, uprkos njegovoj pobedi u singlu.

- Mislim da na nekim delovima meča je bilo da ne znaš šta da uradiš. I jedan i drugi su igrali veoma dobro, bilo je jako teško pronaći rešenja za njihovu igru. Nije moglo da ode na našu stranu danas - izneo je svoj utisak Kecmanović.

Viktor Troicki je izneo svoje viđenje ovog polufinala i dao je podršku svojim teniserima.

Foto: Tanjug/starsport/SRĐAN STEVANOVIĆ

 

- Kao prvo, svakako sam ponosan na ceo tim. Nažalost ni ove godine se nije dalo. Jedna lopta je falila da uđemo u finale. Toliko blizu, ali na kraju gorak ukus jako. Miša fenomenalan meč. Novak odličan meč sa Sinerom, dao sve od sebe, bio nadomak pobede, ali svi znamo da je on najveći heroj Srbije. Da je toliko puta izvukao nemoguće. Prosto on je čovek. Svakome se desi, to je sport. Bili smo jako blizu, nije se dalo, ali verujem u ove momke, glava gore idemo dalje. To je jedino što mogu posle ovakvog meča. Skoro osam sati igre. Sva tri meča su bila izvanredna. Mogu reći da su Italijani bili svežiji. Iako je Siner igrao sa Novakom, posle pobede je bio u boljem momentumu i zaista je neverovatno odigrao dubl. To je sport, to je tenis. Nažalost smo ostali bez finala, ali glava gore - podelio je sa medijima Troicki.

Miomir Kecmanović je pobedom nad Lorencom Musetijem doneo startnu prednost - 2:1 (6:7(7), 6:2, 6:1). Srbiji.

Potom je Đoković poražen od Janika Sinera sa 1:2 (2:6, 6:2, 5:7), a zatim je dubl Đoković-Kecmanović u odlučujućem meču poražen od dubla Siner-Sonego sa 2:0 (6:3, 6:4).

Ostavite komentar