Sport > Tenis

SKANDAL zbog PESME: Teniski savez TZV. KOSOVA ŽESTOKO ZAPRETIO ĐOKOVIĆU i ostalim TENISERIMA!

Pesma "Veseli se srpski rode" Danice Crnogorčević je napravila veliku buru na društvenim mrežama

Izvor: K1info/telegraf.rs

24/11/2023 > 17:46

podeli vest:

SKANDAL zbog PESME: Teniski savez TZV. KOSOVA ŽESTOKO ZAPRETIO ĐOKOVIĆU i ostalim TENISERIMA!
Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez


Teniseri Srbije su na Dejvis Kupu napravili fantastičan rezultat savladavši Veliku Britaniju i tako su ostvarili plasman u polufinale takmičenja.

Pesma "Veseli se srpski rode" Danice Crnogorčević je napravila veliku buru na društvenim mrežama, nakon što je puštena po ulasku Miomira Kecmanovića, a onda i Novaka Đokovića.

 

 

Povodom toga se oglasio i Teniski savez takozvanog Kosova, istakavši da je ovo provokacija za njih i njihov narod.

- Neverovatno je da takve provokacije nacionalnističkim pesmama se dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno u Dejvis kupu koji je zapravo Svetsko prvenstvo u tenisu. Zato je ITF kao organizator takmičenja odgovoran za ovakvu provokaciju države Kosovo - navodi se u saopštenju Teniskog saveza tzv. Kosova.

U daljim navodima stoji da će se u saradnji sa državnim institucijama podneti zvanična žalba Međunarodnoj teniskoj federaciji, Međunarodnom olimpijskom komintetu (MOK) i drugim relevantnim institucijama.

Ističu da ovo nije prvi "prestup" najboljeg tenisera svih vremena Novaka Đokovića, a podsetili su i da je u maju na Rolan Garosu na kameri posle pobede ispisao "Kosovo je srce Srbije".

Ostavite komentar

Zvonimir

To je lijepa rodoljubiva pjesma, kome smeta? Ljudima koji su slijepi kod usiju coravi kod ociju

24.11.2023 18:07