Sport > Tenis

Đoković pun SAMOPOUZDANJA: Najbolja sezona u KARIJERI biće kada osvojim Dejvis kup sa SRBIJOM

Srbija će sutra od 16 časova u četvrtfinalu Finalnog turnira u Malagi igrati protiv Velike Britanije

Izvor: K1info/Tanjug

22/11/2023 > 15:32

podeli vest:

Đoković pun SAMOPOUZDANJA: Najbolja sezona u KARIJERI biće kada osvojim Dejvis kup sa SRBIJOM
Foto: Tanjug/Srđan Stevanović


Ovo je jedna od najboljih mojih sezona, ali kada osvojimo "salataru", biće najbolja, izjavio je danas u Malagi najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković.

Srbija će sutra od 16 časova u četvrtfinalu Finalnog turnira u Malagi igrati protiv Velike Britanije, koja će nastupiti bez Endija i Džejmija Marija i Danijela Evansa.

Đoković je pre tri dana osvojio rekordnu sedmu titulu na Završnom ATP Masters sezone u Torinu, pošto je u finalu pobedio Italijana Janika Sinera 6:3, 6:3. Srpski teniser je ranije obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, osmi put u karijeri. On je pre dva dana započeo 400. nedelju na čelu ATP liste.

Za Srbiju će pored Đokovića igrati Laslo Đere, Dušan Lajović, Miomir Kecmanović i Hamad Međedović.

- Velika je čast dobiti poziv od selektora. Ovo je najvažnije timsko takmičenje u tenisu. Imamo šansu da se borimo za titulu - rekao je Đoković na konferenciji za medije u Malagi.

Foto: Starsport

 

On je pre dva dana doputovao u Malagu posle nastupa na Završnom ATP Mastersu u Torinu.

- Nisam imao baš mnogo vremena za slavlje. Imao sam dan i po odmora. Ovo je poslednja nedelja u sezoni i probaćemo da izguramo - dodao je najbolji teniser sveta.

Selektor Srbije Viktor Troicki je najavio da njegov tim ima nekoliko ideja kako da proslavi eventualno osvajanje Dejvis kupa.

- Imamo par ideja, ali nismo se još usaglasili. Rekli smo još odavno, da skačemo iz aviona - rekao je Troicki.

Foto: Starsport

 

On je istakao da Srbija ima nekoliko opcija za dubl mečeve.

- Đoković i Kecmanović su igrali na Mastersu u Parizu. To je bio cilj, da probaju da igraju zajedno. Dobili su jedan meč, ali nažalost nisu nastavili takmičenje, jer je Kecmanović imao problema sa zglobom. Ako dođe do dubla, imamo njih dvojicu. Imamo više opcija, takođe, više kombinacija. Nemamo dubl specijaliste, ali imamo igrače koji igraju dubl na turnirima. Velika Britanija jeste favorit u dublu, ali verujem u naš tim. Mislim da možemo da iznenadimo svakog - dodao je Troicki.

Srpski teniser Dušan Lajović je istakao da su svi spremni za mečeve u Dejvis kupa.

- Mislim da smo kao tim jako dobro trenirali. Stručni štab može iz različitih situacija sve da sagleda. Svako od nas ima šansu da pobedi. Dosta znači to što je Đoković sa nama posle ovakve sezone. Pomoći će nam u susretu sa Velikom Britanijom. Imali smo solidnu sezonu i svi smo spremni. Ko god da zaigra, ostali će da budu tu da pruže maksimalnu podršku - istakao je Lajović.

Foto: Tanjug/Srđan Stevanović

 

Đere je rekao da u srpskom tim vlada dobra atmosfera.

- Verujem da će selektor i stručni štab doneti najbolju odluku za duel sa Velikom Britanijom. U ovom takmičenju je najbitnije da se radi ono što je najbolje za ekipu. Nebitno je da li ću igrati ili ne, ko bude igrao, daće sve od sebe na terenu. Bitno je da će ostali pružati podršku - istakao je Đere.

Foto: Tanjug/Srđan Stevanović

 

Međedović i Kecmanović su istakli da su na raspolaganju reprezentaciji Srbije.

- Imamo mnogo opcija, u zavisnosti ko su nam protivnici - dodao je Kecmanović.
 

Ostavite komentar