Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ iskren pred početak US OPENA: Na svaki gren slem gledam kao na mogućnost DA ISPIŠEM JOŠ ISTORIJE

Đoković je dosad triput osvajao poslednji grend slem sezone, 2011, 2015. i 2018. godine

Izvor: K1info/Tanjug

26/08/2023 > 12:47

podeli vest:

ĐOKOVIĆ iskren pred početak US OPENA: Na svaki gren slem gledam kao na mogućnost DA ISPIŠEM JOŠ ISTORIJE
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Doster


Srpski teniser Novak Đoković rekao je uoči početka Us Opena da svaki grend slem turnir gleda kao mogućnost da ispiše još istorije. 

Srbin je na konferenciji pred početak poslednjeg grend slema sezone rekao da mu kraj karijere nije u mislima u ovom trenutku.

- Ne znam koliko mi je još slemova ostalo. Guram dalje, nemam kraj u mislima u ovom trenutku. Razumem da su stvari drugačije kad imam 36 godina, moram više sve da cenim, da budem prisutan u trenutku i da svaki slem tretiram kao poslednji. Sad svaki slem gledam kao zlatnu priliku da ispišem još istorije - rekao je Đoković, koji ima osvojena 23 grend slema, po čemu je bez konkurencije najbolji u istoriji.

Đoković je dosad triput osvajao poslednji grend slem sezone, 2011, 2015. i 2018. godine.

- Ovde sam izgubio više finala nego što sam dobio, u tom smislu mi je ovo najgori slem, ali konstantnost rezultata je tu, igrao sam barem četvrtfinale skoro uvek. Možda ovde ima više iznenađenja i jer je finiš sezone, osam napornih meseci je iza nas - dodao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP/Aaron Doster (FRE)

 

Nije želeo da priča o eventualnom finalu sa Karlosom Alkarazom.

- Nepoštovanje je prema sledećim protivnicima da sad pričam i mislim o finalu, nikad nisam tako razmišljao. Karlos je broj 1, moj tim gleda njegove mečeve, kao što njegov tim gleda moje, to nije tajna. Ali raditi ozbiljno na treningu na nečemu konkretno za Alkaraza, to se događa jedino pred meč sa njim -  zaključio je Đoković.

Ju-Es open počinje 28. avgusta, a titulu brani Karlos Alkaraz.
 

Ostavite komentar