Sport > Tenis

Alkaraz NEUTEŠAN I PONOSAN: Borio sam se DO POSLEDNJE LOPTE, hvala Novaku na LEPIM REČIMA

Skoro da sam pobedio jednog od najvećih svih vremena u našem sportu, izjavio ej mladi Španac

Izvor: K1info/Tanjug

21/08/2023 > 10:08

podeli vest:

Alkaraz NEUTEŠAN I PONOSAN: Borio sam se DO POSLEDNJE LOPTE, hvala Novaku na LEPIM REČIMA
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Doster


Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je danas da je ponosan iako je izgubio u finalu mastersa u Sinsinatiju od Srbina Novaka Đokovića i dodao da se na ovom meču borio do poslednje lopte.

Alkaraz je noćas u finalu turnira u Sinsinatiju izgubio od Đokovića 5:7, 7:6 (9:7), 7:6 (7:4).

- Ponosan sam na sebe. Pričao sam i ne znam zašto sam plakao jer sam se borio do poslednje lopte. Skoro da sam pobedio jednog od najvećih svih vremena u našem sportu. Suludo je sada pričati o tome, ali sam veoma zadovoljan onim što sam uradio - rekao je Alkaraz na konferenciji za medije, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Španski teniser je priznao da je bilo teško igrati protiv Đokovića.

- Uvek je pogađao dobrih pet, šest, sedam loptu u svakom poenu. Borba, trčanje iz jednog ugla u drugi u svakom trenutku je naporno. Kao što sam već rekao, sve sam ostavio na terenu. Pokušavao sam da budem tu, da ostanem fizički spreman, ali bilo je teško. Sjajno je to što ga podsećam na Rafaela Nadal, jer to znači da smo na dobrom putu. Radim dobro, ali bilo je teško da se nosim sa Đokovićem - izjavio je najbolji teniser sveta.

Đoković je posle trijumfa u Sinsinatiju istakao da je ovo za njega bio jedan od najuzbudljivijih mečeva u karijeri.

- Za mene je to sjajno da čujem od Novaka, koji je igrao kultne, istorijske mečeve. Rekao je da su pojedini mečevi koje je igrao protiv mene bili neki od najtežih koje je ikada igrao. To znači da moj tim i ja radimo odličan posao. Zbog ovakvih mečeva znači da moramo da nastavimo da radimo ovim putem - zaključio je Đoković.

Ostavite komentar