Sport > Tenis

PUT do teniske VEČNOSTI: Region i svet skidaju kapu ĐOKOVIĆU, mediji bruje o SUVERENOM VLADARU

Đoković je u finalu Australijan opena pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6, 7:6 i stigao je do 22. grend slem titule

Izvor: K1info/Tanjug

29/01/2023 > 17:49

podeli vest:

PUT do teniske VEČNOSTI: Region i svet skidaju kapu ĐOKOVIĆU, mediji bruje o SUVERENOM VLADARU
Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara


Pobeda srpskog tenisera Novaka Đokovića u finalu Australijan opena glavna je tema svih sportskih medija u regionu i u svetu.

Đoković je u finalu Australijan opena pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 i stigao je do 22. grend slem titule.

- Đoković izjednačio rekord Nadala. Razbio Cicipasa za 22. grend slem titulu - prenosi hrvatski Indeks i donosi anketu sa pitanjem da li je srpski teniser najbolji igrač u istoriji ovog sporta.

Na zvaničnom sajtu Jutarnjeg lista tvrdi se da je Đoković nastavio sa dominacijom u svetskom tenisu.

- Dominacija bez premca: Nezaustavljivi Đoković osvojio Australijan open i obezbedio povratak na prvo mesto ATP liste - navodi se na sajtu Jutarnjeg lista.

- Grk je izgubio i drugo grend slem finale od Đokovića, pošto je pre dve godine poražen od Srbina u finalu Rolan Garosa. Đoković je posle prošlogodišnje deportacije zadržao niz nepobedivosti na terenima Melburn parka. Taj niz sada iznosi rekordnih 28 mečeva, a poslednjih put je poražen u četvrtom kolu 2018. godine - navodi Vecernji.hr.

Podgoričke "Vijesti" ističu da će Đoković od sutra ponovo biti prvoplasiran teniser na ATP listi.

- Đoković osvojio 10. titulu na Australijan openu i stigao Nadala na prvom mestu večne liste - navodi se na sajtu Vijesti.

Podgorički Dan prenosi emotivne trenutke po završetku meča kada je Đoković posle trijumfa nad Cicipasem plakao od sreće.

- Australija pokorena po deseti put. Novak kao nikada do sada, ležao u loži i plakao - prenosi Dan.

Slovenačko Delo ističe da je Đoković za manje od tri sata pobedio Cicipasa.

- Đoković u tri seta do teniske večnosti - navodi se na naslovnoj strani Dela.

Mediji u Sarajevu takođe prenose da su najboljeg srpskog tenisera savladale emocije posle trijumfa u Melburnu.

- Đoković je suvereni vladar Australijan opena, Đoković se potpuno slomio posle osvajanja Australijan opena - samo su neki od naslova sarajevskih medija.

A kada su svetski mediji u pitanju, evo kako su oni preneli istorijsku pobedu.

The Guardian na naslovnoj strani prenosi vest da je Đoković trijumfovao u Melburnu i podseća na izjavu srpskog tenisera da mu je ovo najveća pobeda u životu.

- Đoković pobedio Cicipasa u Melburnu i izjednačio rekord Nadala po broju osvojenih grend slem titula - tvrdi BBC.

Na naslovnoj strani časopisa The Sun nalazi se slika Đokovića sa pobedničkim peharom iz Melburna, a na drugoj fotografiji je srpski teniser sa suzama u očima. Top Djok stoji na naslovnoj ovih medija.

Reuters tvrdi da je Đoković nadmašio rekord Rodžera Federera po broju osvojenih titula i izjednačio se sa Nadalom. Srpski i španski teniser imaju po 22. osvojene grend slem titule.

Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

 

Američki ESPN podseća da je Đoković po deseti put u karijeri osvojio Australijan open, pošto je finalu u tri seta pobedio Cicipasa.

- Đoković osvojio rekordni, deseti Australijan open i preuzeo prvo mesto na listi najboljih tenisera sveta - navodi CNN.

- Đoković osvojio Australijan open i izjednačio rekord Nadala sa 22. osvojena grend slem trofeja - podseća španska Marka.

- Nadal je zbog povrede propustio turnir u Melburnu. Španac se nada da bi mogao da odbrani titulu na Rolan Garosu, dok je Đoković favorit na Vimbldonu - prenosi Marka.

Nemački Bild hvali igru srpskog tenisera u Australiji i podseća da je Đoković pobedom protiv Cicipasa izjednačio Nadalov rekord.

- Đoković je stigao Nadala, a već na Rolan Garosu može da se kruniše kao najbolji teniser svih vremena - ističe Bild.

 

 

Ostavite komentar