Sport > Tenis

"PRIPITI NOVAK upao na žurku volontera..." PLAKAĆETE kad pročitate priču sa FINALA Australijan opena

Đoković imao problema po osvajanju titule 2012. godine

Izvor: K1info

29/01/2023 > 08:13

podeli vest:

"PRIPITI NOVAK upao na žurku volontera..." PLAKAĆETE kad pročitate priču sa FINALA Australijan opena
Foto: Tanjug/AP


Možda nisu baš svi imali priliku da čuju, ili je neko i zaboravio, ali priča poznatog teniskog autora Bastijena Fašana u vezi sa titulom koju je Novak Đoković osvojio 2012. godine u Melburnu, tera suze na oči.

Tada su, naime, u finalu prvog grend slema u sezoni igrali Španac Rafael Nadal i najbolji srpski teniser, a Fašan je bio prisutan na Australijan openu. Noletov trijumf usledio je posle pet setova - 3:2 (5:7, 6:4, 6:2, 6:7, 7:5).

Francuz ni dan danas ne može da zaboravi šta se dogodilo posle meča, i to pošto su dva velika rivala vodila bitku skoro šest sati, pre nego što je Đoković iz nje izašao kao pobednik.

- Moja omiljena anegdota sa Australijan opena - posle pet sati i 53 minuta dugog finala protiv Nadala 2012, Đoković je bio toliko dehidriran da su mu zvaničnici dali pivo da bi mogao da mokri zbog anti-doping kontrole. Međutim, Đoković obično nikad ne pije alkohol, tako da je u 3.30 ujutru pripit Novak upao na žurku volontera, popeo se na podijum, uzeo mikrofon i počeo da viče: "I'm on a highway to hell" (čuveni hit benda AC/DC). Posle šest i više sati na terenu i dva sata na anti-doping kontroli, uz konferenciju za novinare koju je tek trebalo da odradi, Đoković je pružio volonterima najbolji provod u životu. Bilo je to legendarno! - rekao je Fašan.

Za pretpostaviti je da, ako su organizatori dali pivo Novaku, to nije protiv pravila. Možda je čudno, ali bi bilo grđe da je dobio pivo pre meča, pa odservira neku lopticu preko 200 kilometara na sat - dobio bi kaznu za prekoračenje brzine, sigurno!

Bilo kako bilo, 11 godina i 9 grend slem titula iz Melburna kasnije, Đoković danas od 9.30 časova ima priliku i cugne neko pivce (ili šampanjac) iz deseti put osvojenog pehara.

I neka bude iz zadovoljstva, a ne zato što je dehidrirao ratujući protiv Grka Stefanosa Cicipasa...

 

Ostavite komentar