Sport > Tenis

I posle svega, Novak je GOAT: Jakna sa brojem 22, reči izvinjenja i PRIZNANJE KOJE SE NIJE OČEKIVALO

S obzirom na okolnosti, ovo mi je najveća pobeda u karijeri, priznao je Đoković

Izvor: K1info/Tanjug

29/01/2023 > 13:36

podeli vest:

I posle svega, Novak je GOAT: Jakna sa brojem 22, reči izvinjenja i PRIZNANJE KOJE SE NIJE OČEKIVALO
Foto: Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara


Suze, emocije i trofej u sjajnoj jakni sa brojem 22. Toliko grend slemova je do danas osvojio Novak Đoković, desetostruki šampion Australijan opena.

- Prvo moram da kažem da sam dirnut Stefanosovim rečima, cenim što si tako divan i sa puno poštovanja, na terenu smo veliki protivnici bez obzira ko je sa druge strane, to ne znači da ne bi trebalo da priznajemo uspehe drugih. Ovo sigurno nije tvoj poslednji grend slem, imaš još mnogo vremena. Čestitam tvom timu i porodici, znam koliko ste vremena proveli radeći na tome da postaneš bolji čovek i teniser.

Najbolji ikada je imao i poruku za grčki i srpski narod.

- Rekao sam pre neki dan da si veoma zanimljiv momak i stvarno to mislim. Želim da kažem nešto o Srbiji i Grčkoj, mi smo male zemlje, koje nisu imale mnogo teniske tradicije, uzora, to je poruka za svakog mladog tenisera koji ovo gleda i sanja da bude gde smo Stefanos i ja. Sve je moguće, nemojte da vam niko otme san. Odakle god da ste ovde, što ste imali više izazova u detinjstvu, što je bilo teže, to ste postajali jači, ne dozvolite da vam iko oduzme san, zalivajte kao cveće, ako nađete samo jednu osobu koja veruje u vas, uradite sve da je nađete, sanjajte i uspećete.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 

Nakon divnih reči podrške nadolazećim generacijama i deci, "packu" je opet dobio trener Goran Ivanišević. Novak se više puta tokom turnira svađao sa Goranom, više iz očaja nego iz besa.

- Kakav je ovo put bio za mene i porodicu, ništa ne uzimam zdravo za gotovo, znam da ponekad tolerišete moje najgore strane, na terenu i van njega. Zašto se smeješ, Gorane? Hvala vam, ne znam da li ćete mi ikad oprostiti sta sam vam uradio, ali ovaj trofej je vaš koliko i moj.

I konačno, veliko priznanje, i otvaranje duše.

- Ovo je bio jedan od najtežih turnira u životu s obzirom na uslove, nisam igrao prošle godine, sada sam se vratio. Želim da se zahvalim ljudima koji su učinili da se osećam komforno, ovde sam igrao najbolji tenis u karijeri pred legendarnim Rod Lejverom, hvala vam sto ste večeras ovde. Pokušao sam da se uštinem i da ostanem tu u trenutku, samo tim i porodica zna kroz šta smo prošli u poslednje 4,5 nedelje. S obzirom na okolnosti, ovo mi je najveća pobeda u karijeri - poručio je Đoković.

On je potom  u razgovoru na televiziji Eurosport istakao da se trenutno oseća kao izduvani balon posle svega što se dešavalo prošle godine u Australiji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

 

- Sve u tom spektru, od najboljeg do najgoreg, za mene što se tiče emocija, ovo jeste jedna od najvažnijih pobeda za mene. Sve što se dešavalo u Australiji prošle godine, van terena, ostavilo je traga na meni. Osećao sam veliki pritisak, a sada osećam olakšanje. Sada sam kao balon, koji se izduvao - istakao je Đoković.

On je na sebi imao jaknu sa brojem 22, koji označava broj osvojenih grend slem titula. 

- Ne znam, nemam pojma, nisam znao ništa o ovoj jakni. Uzeo sam drugu jaknu za ceremoniju, ali mi je tim dao ovu jaknu. Hvala im na tome. Radim kao i svi ostali, treniram, bez te posvećenosti i pametnog rada, nema uspeha. Uspeo sam tokom godina da nađem formulu za uspeh, na način da radim sa svojim timom, da poboljšam svoju igru i stremim da budem bolji. Mentatitet i sve to je urodilo plodom. Jako sam srećan - rekao je Đoković, koji je najavio da će večeras slaviti sa srpskim navijačima u Melburnu.
 

 

Ostavite komentar