Sport > Tenis

KAKVA ISTORIJA! NOVAK ĐOKOVIĆ osvojio 22. grend slem, ŠAMPION AO 10. put

Najbolji svetski teniser je čak devet puta osvajao ovaj grend slem turnir, a danas je postao istinski kralj Melburna sa 10 titula

Izvor: K1info

29/01/2023 > 12:43

podeli vest:

KAKVA ISTORIJA! NOVAK ĐOKOVIĆ osvojio 22. grend slem, ŠAMPION AO 10. put
Foto: Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan


Srpski teniser Novak Đoković u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobedio je Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6), za svoju 10. titulu u Melburnu, čime je postao vlasnik 22 grend slem trofeja i na večnoj listi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom. 

 

I ne samo to, Novak se od ponedeljka vraća na prvo mesto na ATP listi, što mu zaista i pripada!

 

TREĆI SET: Đoković - Cicipas 7:6 (3:0)

Treći set je počeo nakon pauze, Đoković nastavlja u plavoj varijanti opreme, nažalost, sa duplom greškom. Novak je ušao opuštenije u meč i Cicipas je to kaznio, te napravio prvi brejk u meču i poveo sa 0:1. Međutim, Novak je ubacio u "treću" i vratio brejk i brže nego što se mislilo.

 

Nakon rezultatske klackalice i ovde se otišlo u neizvesnost, taj-brejk odlučuje sudbinu trećeg seta. Novak je poveo sa 3:0 i sve je bliže tituli! Stadion se ori: Nole, Nole!

U taj-brejku je Novak vodio 6:3 i imao tri meč lopte, ali prve dve nije iskoristio. Zato treću jeste i ispisao istoriju, za rekordnu 10. titulu u Melburnu i 22. grend slem trofej!

DRUGI SET: Đoković - Cicipas 7:6 (2:0)

U drugom setu je počelo slično, svako drži svoj servis. Đoković deluje više nego samouvereno, a Grk se polako budi. Meč je mnogo tvrđi, Novak je pao i opet se ljutito obraća treneru Goranu Ivaniševiću, a i dalje je bez brejka. 

Srđan Đoković nije u loži našeg tenisera 

Set loptu imao je Stefanos Cicipas, sjajnu priliku da dođe do poravnanja u setovima, ali je Novak još jednom pokazao zašto je jedan od najjačih sportista ikada na mentalnom planu.

Gledamo nastavak drame! Izuzetno je bio ljut Đoković u ovom gemu, te su mu se sa usana mogle pročitati psovke. Igra se taj-brej, počeo je i Cicipas da viče i priča sam sa sobom.

Ako je i imao neku krizu, Đoković nije dao da ga to poremeti i u taj-brejku (7:4) osvojio je drugi set, te mu još jedna nedostaje za trofej!

PRVI SET: Đoković - Cicipas 1:0 (6:3)

Dobro je počelo, Novak drži servis i do sada je u prvom setu bez brejka. I jedan i drugu teniser ispipavaju snagu protivnika. Prvi brejk napravio je Đoković i oduzeo servis Grku za 3:1 u prvom setu u velikom finalu Australijan opena, a potom i potvrdio za 4:1 u prvom setu..

Tako je i bilo, za 36 minuta naš šampion je poveo sa 1:0 u setovima.

I Bil Gejts gleda ispisivanje istorije u Melburnu... Novak je as udarcem poveo sa 5:2 i samo se čeka da završi prvi set u svoju korist. 

Nikada Novak nije izgubio meč za titulu na ovom turniru, a ono što je svakako dobra vest jeste da nema bandaže oko butine, kako je to bio slučaj na prethodnim duelima u Australiji.

Sa njim na terenu bio je trener Goran Goran Ivanišević, a sve je budno pratio i fizioterapeut Miljan Amanović koji je u proteklom delu turnira imao pune ruke posla.

Đokoviću je standardno paringovao Karlos Gomez Erera.

Podsetimo, srpski teniser je u polufinalu pobedio Amerikanca Tomija Pola sa 3:0 u setovima, dok je Grk savladao Karena Hačanova iz Rusije posle četiri odigrana seta.

Đoković je osvojio 22. grend slem titulu u karijeri, čime bi se na večnoj listi izjednačio sa velikim rivalom Rafaelom Nadalom.

Najbolji srpski teniser je rekordnih devet puta osvajao Australijan Open i nikada nije poražen na "Rod Lejver" areni u meču za titulu.

Nije ni danas!

 

Ostavite komentar