Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ u POHODU na pehar u Melburnu: Prvom rivalu samo 7 GEMOVA

Srpski teniser sa 6:3, 6:4, 6:0 preskočio prvu prepreku i nanizao 35. trijumf na Australijan openu

Izvor: K1info/Direktno.rs

17/01/2023 > 14:44

podeli vest:

ĐOKOVIĆ u POHODU na pehar u Melburnu: Prvom rivalu samo 7 GEMOVA
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Najbolji srpski teniser Novak Đoković posle dve godine je odigrao meč na Australijan openu, i to na najbolji mogući način. U prvom kolu nije imao mnogo problema, pa je savladao Španca Roberta Karbaljesa Baenu sa 6:3, 6:4, 6:0.

U drugom kolu će Nole u četvrtak igrati protiv pobednika meča Kuako (Francuska) - Delijen (Bolivija), koji će na teren u sredu.

Đokovićev prvi meč posle dve godine u Melburnu bio je prilično emotivan - dočekan je srpski as ovacijama, iako se postavljalo pitanje kakav će mu doček prirediti Australijanci. To je dodatno razgalilo Novaka, koji protivniku nije ostavio šansu da može nečemu da se nada, a kamoli da dođe do seta ili iznenađenja.

Novak je ozbiljno shvatio posao na meču sa Baenom, pa je u četvrtom gemu imao šansu da mu opduzme servis. Nije u tome uspeo, pa je u narednom gemu on morao da spašava tri vezane brejk lopte rivala.

Uspeo je da ih sačuva, da povede sa 3:2, a onda da u narednom gemu iskoristi prvu šansu koja mu se ukazala i dođe do tako željenog brejka. Ispostavilo se da je taj momenat bio presudan u ovom delu meča, budući da je naš as priveo posao kraju i prvi set osvojio sa 6:3.

Mogao je Novak i drugi set da otvori brejkom, jer je već u prvom gemu imao šansu za tako nešto. Međutim, odbio je Karbaljes Baena nalet, te je uspeo da ostane u setu. Ali, samo do sedmog gema, koji je bio koban za Španca.

 

Bio je to dug gem, viđena su tri izjednačenja, Baena je imao tri šanse da završi posao i sačuva servis, ali ih je sve prokockao, pa je zato stigla kazna u vidu Novakovog brejka. Poveo je Srbin sa 4:3, da bi potom dva naredna servis gema okončao sa nulom i došao na korak do drugog kola.

Takav razvoj situacije potpuno je demoralisao španskog tenisera, koji se u trećem setu potpuno predao, nije uspeo da osvoji niti jedan gem, pa je Novak sa 6:3, 6:4, 6:0 preskočio prvu prepreku na Australijan openu.

Od

 

 

 

Ostavite komentar