Sport > Ostali sportovi

VALETINO ROSI na svom imanju u Tavulji NIJE POBEDIO u trci "100 km of Champions"

Odloženu trku "100 km of Champions" na ranču Valentina Rosija osvojili su Elia Bartolini i Lorenco Baldasari

Izvor: K1info

28/11/2022 > 17:26

podeli vest:

VALETINO ROSI na svom imanju u Tavulji NIJE POBEDIO u trci "100 km of Champions"
Foto: Youtube PrintScreen


Posle pobede Luke Marinija u pojedinačnoj konkurenciji "Americana" u petak uveče, glavni događaj na 100 km - gde se vozači takmiče u parovima u trci od 50 krugova u VR46 trening centru u Tavulji - odložen je za nedelju zbog lošeg vremena.

Nedelja je osvanula vedra i trka na 100 km ubrzo se pretvorila u duel između tima Marinija i njegovog starijeg brata Rosija, branioca titule, sa parom koji su predstavljali novajlija u Moto 3 takmičenju Bartolini i vicešampion u Supersport kategoriji Lorenco Baldasari.

Pobeda je odlučena tek u poslednjem krugu, a podijum su kompletirali Ćelestino Vijeti i kolega iz Moto 2 Nikolo Antoneli.

- Znali smo da su Elia i Balda veoma brzi i borili smo se od početka trke - rekao je Rosi. - Međutim, završili smo drugi. Bio je to sjajan vikend, a trka svake godine postaje sve konkurentnija. Ovo je najbolji način da se završi sezona.

Luka Marini bio je jedan od 8 vozača Moto GP kategorije koji su učestvovali u ovom događaju, zajedno sa novim svetskim šampionom Frančeskom Banjajom, Frankom Morbidelijem, Markom Becekijem, Aleksom Rinsom, Horheom Martinom, Fabiom Di Đanantoniom i Augustom Fernandezom.

Pored Valentina Rosija, među bivšim vozačima Moto GP klase bili su Andrea Doviciozo, Danilo Petrući i Tito Rabat.

 

Ostavite komentar