Sport > Ostali sportovi

Kvalifikacije za VN Australije: "Martinator" NAJBRŽIM KRUGOM IKADA do pol pozicije

Horhe Martin srušio je devet godina star rekord Horhea Lorenca, Frančesko Banjaja bio je treći, a Fabio Kvartararo startuje kao peti

Izvor: K1info

15/10/2022 > 07:39

podeli vest:

Kvalifikacije za VN Australije: "Martinator" NAJBRŽIM KRUGOM IKADA do pol pozicije
Foto: printscreen Twitter


Najbrži takmičari na dva točka vratili su se na stazu Filip Ajlend koja nije vožena 2020. i 2021. godine zbog pandemije korona virusa.

Vozač Pramak Dukatija Horhe Martin bio je brži za samo +0,013 sekundi od drugoplasiranog Marka Markeza na Hondi, dok su se tri najveća kandidata za titulu plasirala od trećeg do petog mesta. Frančesko Banjaja startovaće kao poslednji iz prvog startnog reda, dok će Aleš Espargaro i Fabio Kvartararo krenuti kao četvrti i peti. Šestoplasirani je bio Martinov klupski kolega Žoan Zarko koji je plasman u Q2 deo ostvario najboljim vremenom u prvom delu kvalifikacija.

 

 

Luka Marini, Džek Miler i Marko Beceki startuju iz četvrtog reda, dok su Aleks Rins, Aleks Markez i Maverik Vinjales ostvarili vremena koja ih stavljaju na pozicije od desetog do dvanaestog mesta. Najviše je podbacio jedan od potencijalnih kandidata za titlulu Enea Bastijanini, koji nije uspeo da se plasira u Q2 i sutra će startovati kao petnaesti.

 

 

Vozači u Moto 2 kategoriji poslednji su izašli na stazu, ali su sledili svoje kolege iz Moto 3 i Moto GP kategorije i pokazali da su i oni spremni za najveće domete. Najbolji rezultat i novi rekord staze koji je od 2014. držao Tito Rabat postavio je Fermin Aldiger vozeći 1:32,233. Trenutno prvoplasirani u šampionatu Augusto Fernandez bio je drugi, dok je Japanac Ai Ogura koji za Fernandezom zaostaje 1,5 poen ostvario tek trinaesto startno vreme. Prvi startni red kompletirao je treći Španac Alonso Lopez.

 

 

Kvalifikacije u Moto 2 kategoriji prekinute su pošto su se dve ptice prošetale stazom posle čega je odmah istaknuta crvena zastava. Tokom jučerašnjeg treninga u Moto GP kategoriji viđena je slična situacija kada je jedan kengur pretrčao stazu.

 

 

Heroj Moto 3 kvalifikacija bio je japanski takmičar Ajumu Sasaki koji je do najbržeg kruga stigao srušivši rekord star osam godina Aleksa Markeza. On je najbrži krug odvezao za 1:35,854, dok je drugo vreme ostvario Serhio Garsija, klupski kolega vodećeg u šampionatu Izana Gevare koji je bio sedmi. Drugoplasirani u šampionatu Denis Fođa je podbacio i sutra će startovati kao dvanaesti.

 

 

Osamnaesta trka šampionata za Veliku nagradu Australije vozi se u nedelju. Takmičari u Moto 3 klasi startuju u 2:00, Moto 2 takmičari su na redu od 3:20, dok će vozači u Moto GP klasi trku započeti u 5:00.

 

 

 

Ostavite komentar