Sport > Ostali sportovi

DEMONSTRACIJA SILE: Srpkinje PREGAZILE Tajland na prvenstvu sveta

Izabranice Danijelea Santarelija obezbedile prvo mesto u grupi F

Autor: k1info/sportal

07/10/2022 > 16:37

podeli vest:

DEMONSTRACIJA SILE: Srpkinje PREGAZILE Tajland na prvenstvu sveta
Foto: FIVB


Srpske odbojkašice nastavile su trijumfalan niz na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Holandiji, ostvarivši i sedmu pobedu iz isto toliko mečeva - sa 3:0 (25:23, 25:17, 25:15) savladana je selekcija Tajlanda u grupi F.

Izabranice Danijelea Santarelija ovim trijumfom su obezbedile prvo mesto u F grupi pred četvrtfinale, koje su već osigurale.

Još jednu sjajnu partiju pružile su srpske odbojkašice. Bile su nezadržive u napadu, upisale su i 10 blokova, pa im nije smetao ni veći broj grešaka – 25.

Santareli je odlučio da iskombinuje sastav – u startnoj postavi su se našle Drča – Bjelica, Mihajović – Milenković, Aleksić – Stevanović.

Foto: FIVB

 

Silno motivisane su bile Tajlanđanke na početku meča protiv svetskih šampionki. Ipak, uz dobre servise Milenkovićeve su naše dame došle do preokreta. Čuvale su Srpkinje prednost gotovo do same završince, kada ih je umalo koštao nešto veći broj grešaka. 

Posle lošeg napada Bjelice, Srbija je bila u zaostatku 21:22. Ipak, brzo se ispravila naša korektorka, a onda je posle dužeg poena Milenković donela prvu set loptu. Odlučio je Santareli da tada na teren pošalje kapitena Tijanu Bošković, koja je stavila tačku na ovu borbu.

 

U nastavku su potpuno dominirale srpske odbojkašice. Znatno sigurnije su bile u napadu, kuvanim loptama su nadmudrivale protivnice. Funkcionisalo je sve i u odbrani polja, a uz čak četiri bloka naše odbojkašice su se brzo odvojile. Sjajno je Drča raspoređivala poene svojim saigračicama, napadala je Srbija i sa krajeva i kroz sredinu, te prilično lako došla do drugog seta.

Borile su se Tajlanđanke koliko su mogle početkom trećeg perioda. Međutim, servisi Stevanovićeve pomogli su Srbiji da se odvoji i slomi otpor rivala. Sjajno je igrala Bjelica, prolazila je i Aleksić, pa je rasla prednost „plavih dama“. Iako su naše devojke napravile nešto veći broj grešaka, nije to uticalo na rezultat. Srbija je dokazala da je znatno kvalitetnija od Tajlanda.

Ana Bjelica je osvojila 15 poena, Bojana Milenković je dodala 14, Maja Aleksić i Jovana Stevanović po 10. Najbolja na drugoj strani bila je Kokram Pimpičaja sa osam poena.

Srbija poslednji meč u F grupi igra u subotu od 17.30 sa Turskom.

 

 

 

Ostavite komentar