Sport > Ostali sportovi

Odbojkašice 5 od 5, SVET SE KLANJA šampionkama

Izabranice Danijelea Santarelija u novu fazu SP ulaze 4. oktobra, kad igraju protiv domaćina Poljske

Izvor: K1info

02/10/2022 > 12:44

podeli vest:

Odbojkašice 5 od 5, SVET SE KLANJA šampionkama
Foto: FIVB


Odbojkašice Srbije ubedljivo su završile prvu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu koje se održava u Poljskoj i Holandiji - pobedom nad olimpijskim šampionom, selekcijom SAD od 3:0.

To je bila i peta pobeda iz pet mečeva na SP, što je razlog da naše dame sa optimizmom uđu u nastavak takmičenja.

Srpkinje su aktuelne šampionke planete i sigurno je da važe za jednog od favorita na prvenstvu sveta, ali taj epitet mora da se potvrđuje iz meča u meč.

Zato i libero naše reprezentacije, Teodora Pušić, naglašava da su pobede na ovom šampionatu, naročito i poslednja protiv SAD, rezultat velikog rada i discipline.

- Velika pobeda nad velikom ekipom Amerike. Pobeda od 3:0 izgleda prilično lako, ali mislim da smo svaki poen zaradile, da smo disciplinovano radile u svakom elementu. Jako sam srećna što prvu fazu završavamo sa svih pet pobeda. Ništa, naravno, nije gotovo - pripremamo se za drugu grupu i nadam se istom ishodu kao i u ovoj grupi - istakla je Pušićeva.

Foto: FIVB

Odbojkašice Srbije dominirale su u meču sa olimpijskim šampionkama

Novi rivali izabranica Danijelea Santarelija biće reprezentacije Turska, Dominikanska Republika, Tajland i domaćin Poljska.

- U prvoj grupi imali smo, ako tako mogu da kažem, malo slabije protivnike - Kazahstan, ili Nemačku. Sada nema lakih protivnika, svaka ekipa je tu jer je zaslužila da bude tu. Mi smo među četiri najbolje ekipe i moramo da radimo kako dobro da bi došle do onoga šta želimo - zaključila je Teodora Pušić.

U drugoj fazi Svetskog prvenstva Srbija će igrati u grupi F, u koju su iz naše kvalifikacione grupe prošle još selekcije SAD, Kanade i Nemačke. Druga faza počinje 4. oktobra, a po četiri najbolje selekcije iz obe novoformirane grupe će obezbediti plasman u četvrtfinale.

Standings provided by SofaScore

 

 

Ostavite komentar