Sport > Ostali sportovi

FIVB dva puta MENJAO PRAVILA usred SP, šta to znači za Srpkinje?

Naše odbojkašice brane titulu prvaka, a Svetska odbojkaška federacija donosi čudne odluke

Autor: k1info/mondo.rs

03/10/2022 > 08:44

podeli vest:

FIVB dva puta MENJAO PRAVILA usred SP, šta to znači za Srpkinje?
Foto: FIVB


Odbojkašice Srbije trijumfalno su završile takmičenje u svojoj grupi na Svetskom prvenstvu koje se održava u Holandiji i Poljskoj - ostvarile su pet pobeda u pet mečeva. Nastavile su put kad odbrani titule, a onda je Svetska odbojkaška federacija (FIVB) sve zakomplikovala i počela da menja pravila usred takmičenja!

Foto: Starsport

Srpkinje trijumfalno završile takmičenje u grupi

Naime, FIVB je po završetku nadmetanja u grupama doneo dve veoma sporne odluke koje se tiču samog formata, odnosno prenošenja osvojenih bodova u drugu fazu takmičenja.

Po pravilima definisanim pre početka turnira, ekipe koje su prošle u drugu grupnu fazu trebalo je da prenesu sve do tada osvojene bodove, ali se onda pojavila promena pravila. 

FIVB je odlučio da se prenose samo bodovi osvojeni protiv reprezentacija koje su prošle dalje i takve tabele sinoć okačio na svoj zvanični sajt, pa zatim poništio sopstvenu odluku i vratio sve na početak.

Pravila će biti onakva kakava su definisana pre početka takmičenja. Sve reprezentacije koje su prošle u drugu grupnu fazu prenose sve osvojene bodove, mada to nije previše uticalo na izabranice Danijelea Santarelija, jer su svakako ostale na prvom mestu i u novoformiranoj grupi F.

U novoj grupi na Svetskom prvenstvu Srbija će igrati protiv Poljske, Dominikanske republike, Tajlanda i Turske. U ovoj grupi biće još i reprezentacije SAD, Kanade i Nemačke, koje su bile naši protivnici u prvoj fazi takmičenja i nisu uspeli da namuče odbojkašice Srbije. 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar