Sport > Ostali sportovi

Kakav početak ODBRANE SVETSKE TITULE: Srpske odbojkašice SAVLADALE Kanadu 3:0

Srpske odbojkašice na najbolji način započele odbranu svetske titule, pala je Kanada posle tri seta - 3:0 (25:23, 25:16, 25:20)

Autor: Sportal.rs

25/09/2022 > 21:57

podeli vest:

Kakav početak ODBRANE SVETSKE TITULE: Srpske odbojkašice SAVLADALE Kanadu 3:0
Foto: Printscreen/Tviter


Mirno, koncentrisano i sigurno su igrale aktuelne šampionke. I kada su pretile rivalke, sprske odbojkašice su pronalazile prava rešenja, čuvale prednost i zabeležile su maksimalnu pobedu.

Najbolja u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 23 poena, Brankica Mihajlović je osvojila 10. Na drugoj strani Aleksa Grej je imala 14, a Kira van Rajk 13.

Odlično su srpske odbojkašice počele meč. Videlo se da je Tijani Bošković nedostajala dobojka, pa je njenim snažnim smečom završen dugi poen koji je „plavim damama“ doneo prednost od 5:1.

Iako su servisi Maljo izazvali nervozu u redovima aktuelnih šampionki, uspela je Srbija posle izjednačenja (10:10), da ponovo uspostavi kontrolu. Taktički su naše devojke gađale Aleksu Grej iz servisa i sve je funkcionisalo dobro, osim bloka. 

Uspele su Kanađanke da ponovo uz dobar servis stignu do 22:22. Ušla je na servis Lazović, a onda je Srbija najvažniji poen osvojila upravo blokom, Buša je na mreži zaustavila Van Rajk za 24:22. Bošković je kapitenski potom stavila tačku na ovaj period.

Potpuno su „plave dame“ kontrolisale situaciju na terenu u nastavku. Razigrala se i Brankica Mihajlović, a podigla je blok Jovana Stevanović.  Kanađanke su bile ravnopravan rival samo do 8:7, kada je na servis stala Bošković i pomogla svom timu da napravi osetnu prednost. Sve je funkcionisalo u igri Santarelijevog tima, ništa im nisu mogle rivalke.

 

 

Imala je Srbija sve u svojim rukama i u nastavku, pa je povela sa 12:7. Ipak, nisu odustajale Kanađanke, borile su se do kraja, uspevala je Aleksa Grej da osvoji neke teške poene, pratila ih je i sreća, pa sudije nisu videle da je lopta dirala Van Rajk pre nego što je otišla u aut.

Uprkos tome, „plave dame“ su čuvale prednost. Razigravala je Drča sve svoje saigračice, koje su bile izuzetno sigurne u napadu. As Buše doneo je meč loptu aktuelnim šampionkama, koju je u pobedu pretvorila Stevanović.

Srbiju će na ovom prvenstvu predstavljati devet odbojkašica koje su se pre četiri godine popele na svetski tron u Japanu.

To su to su Tijana Bošković, Ana Bjelica (korektori), Bianka Buša, Brankica Mihajlović, Bojana Milenković (primači), Maja Aleksić, Jovana Stevanović (srednji blokeri), Bojana Drča (tehničar) i Teodora Pušić (libero).

Foto: Printscreen/Tviter

 

Prvi put na planetarnom šampionatu učestvovaće Katarina Lazović, Sara Lozo (primači), Mina Popović (srednji bloker), Slađana Mirković (tehničar), dok će za nacionalni tim debitovati Aleksandra Jegdić (libero).

Rival izabranicama selektora Danijelea Santarelija u drugom kolu biće u ponedeljak Bugarska u 16 časova, takođe u Arnemu. 

Zatim sledi selidba u Lođ. Reprezentativke Srbije u Poljskoj će igrati protiv Nemačke 29. septembra (16 časova), Kazahstana 30. septembra (13 časova) i SAD 1. oktobra (19 časova).

 

 

 

Ostavite komentar