Sport > Ostali sportovi

NAJBOLJI srpski RVAČ iz ZDRAVSTVENIH RAZLOGA napušta PROFESIONALNU KARIJERU

On se dva puta na OI takmičio pod zastavom Gruzije, a prošle godine izabran je za najboljeg sportistu Srbije

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/12/2023 > 09:04

podeli vest:

NAJBOLJI srpski RVAČ iz ZDRAVSTVENIH RAZLOGA napušta PROFESIONALNU KARIJERU
Foto: Starsport


Zurab Datunašvili, član rvačke reprezentacije Srbije, odlučio je da okonča svoju profesionalnu karijeru zbog povrede!

Ovu vest Datunašvili je objavio na svom Facebook profilu, uz napomenu da je tokom karijere bio svetski i evropsko šampion, dok je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio.

- Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha - napisao je Gruzin.

Datunašvili se pre Tokija dva puta na OI takmičio pod zastavom Gruzije, a prošle godine izabran je za najboljeg sportistu Srbije od strane Olimpijskog komiteta Srbije.

 

Ostavite komentar