Sport > Ostali sportovi

MotoGP: Horhe MARTIN bez konkurencije na SPRINT trci u Tajlandu, Frančesko BANJAJA tek sedmi

Martin je sa današnjih 12 bodova smanjio Banjajinu prednost na 18 poena, pošto je aktuelni svetski prvak sedmim mestom uknjižio tri boda

Izvor: K1info

28/10/2023 > 10:51

podeli vest:

MotoGP: Horhe MARTIN bez konkurencije na SPRINT trci u Tajlandu, Frančesko BANJAJA tek sedmi
Foto: Tanjug/AP Photo/ Kittinun Rodsupan


Vozač Pramak Dukatija, Horhe Martin, pobednik je sprint trke za VN Tajlanda. On je 13 krugova na stazi dužine 4,55 km prevezao u vremenu 19:41,593 i sa 12 osvojenih poena smanjio prednost Frančeska Banjaje na 18 poena pred sutrašnju glavnu trku. Ovo je peti uzastopni trijumf Španca na sprint trkama, pri čemu je sprint u Australiji bio otkazan zbog vremenskih uslova.

Drugi je bio Bred Binder iz KTM-a, koji je za pobednikom kasnio 0,933 sekundi, dok je treće mesto pripalo Luki Mariniju iz Mooney VR46 tima, čiji je zaostatak iznosio 1,841 sekundi.

Martin je poveo od starta, nametnuvši ritam koji ostali takmičari nisu mogli da prate, i posle drugog kruga imao je prednost od skoro jedne sekunde ispred Marinija i Bindera.

Banjaja je slabije startovao, zbog čega se u jednom trenutku našao na devetoj poziciji kada ga je pretekao Žoan Zarko, ali je uspeo na kraju četvrtog kruga da obiđe Aleksa Markes i Zarka koji su preširoko ušli u poslednju krivinu.

Mark Markes je vodio veliku borbu sa Markom Becekijem, da bi u poslednjoj krivini uspeo da obiđe i Aleša Espargara za četvrto mesto.

Aleš Espargaro je bio peti, dok je šesto mesto pripalo Marku Becekiju. Poene su još osvojili Frančesko Banjaja, Aleks Markes i Žoan Zarko.

Posle sprint trke Frančesko Banjaja ima 369 poena, a Horhe Martin je drugi sa 351. Marko Beceki je na trećem mestu sa 297 bodovaa, dok Bred Binder ima 233.

Trka za Veliku nagradu Tajlanda vozi se u nedelju. Takmičari u Moto3 klasi startuju u 06:00, Moto2 takmičari su na redu od 7:15, dok će vozači u MotoGP klasi trku započeti u 09:00 časova.

Ostavite komentar