Sport > Ostali sportovi

MotoGP VN Tajlanda: Horhe MARTIN i pored pada NAJBRŽI, Frančesko BANJAJA izborio plasman među prvih DESET

Koliko je borba za prolazak u Q2 deo kvalifikacija bila neizvesna najbolje govori podatak da prvog i desetog deli svega tri desetinke

Izvor: K1info

27/10/2023 > 12:02

podeli vest:

MotoGP VN Tajlanda: Horhe MARTIN i pored pada NAJBRŽI, Frančesko BANJAJA izborio plasman među prvih DESET
Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup


Posle zvaničnog treninga za VN Tajlanda, voženog na stazi Buriram, poznato je kojih deset motociklista je direktno prošlo u završni deo kvalifikacija.

Najbrži krug odvezao je Horhe Martin iz Pramaka, čiji je rezultat iznosio 1:29,826. Rekord staze od 1:29,671 drži Marko Beceki iz 2022. godine.

Drugi je bio Maverik Vinjales iz Aprilije, koji je bio sporiji za 0,098 sekundi, dok je treći rezultat postavio njegov klupski kolega Aleš Espargaro, zaostavši 0,160 sekundi za prvoplasiranim. Njih trojica su bili jedini takmičari koji su krug odvezli ispod 1:30.

Četvrti je bio prošlonedeljni pobednik iz Australije Žoan Zarko iz Pramaka, a peti Luka Marini iz ekipe Mooney VR46.

Direktno u Q2 deo kvalifikacija plasirali su se i Marko Beceki iz Mooney VR46 tima, Frančesko Banjaja iz Dukatija, Jamahin takmičar Fabio Kvartararo, Bred Binder iz KTM-a i Augusto Fernandez iz ekipe Tech3.

Horhe Martin je pred kraj kvalifikacija izleteo u krivini broj tri, ali je u prethodnom krugu već postavio najbolji rezultat.

Frančesko Banjaja je i danas imao problema da ostvari rezultat koji ga vodi direktno u Q2 deo kvalifikacija, ali je posle neuspeha u Indoneziji i Australiji ipak uspeo da postavi sedmo vreme.

Sutra će za jedno od dva mesta koje vode u završni deo kvalifikacija pokušati da se izbore braća Mark i Aleks Markes, Džek Miler, Fabio Diđanantonio, kao i drugi vozač fabričke ekipe Dukati Enea Bastijanini koji je bio tek 19.

U subotu je najpre na programu slobodan trening, posle čega slede kvalifikacije od 5:50, a MotoGP sprint trka od 13 krugova na programu je u 10:00 časova.

 

Ostavite komentar