Sport > Ostali sportovi

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Tajlanda: Horhe MARTIN do pol pozicije REKORDOM staze, BANJAJA startuje kao šesti

Čak osam vozača imalo je bolji rezultat od Becekijevog rekorda iz 2022, a najbrži Martin ga je popravio za skoro četiri desetinke

Izvor: K1info

28/10/2023 > 08:40

podeli vest:

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Tajlanda: Horhe MARTIN do pol pozicije REKORDOM staze, BANJAJA startuje kao šesti
Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama


Vozač Pramak Dukatija Horhe Martin osvojio je pol poziciju, popravivši prošlogodišnji rekord Marka Becekija (1:29,671) za skoro četiri desetinke (0,384). Španski motociklista je najbolji krug odvezao u vremenu 1:29,287.

Drugi je bio Luka Marini iz Mooney VR46 tima sa rezultatom slabijim za 0,138 sekundi, dok će kao treći iz prvog startnog reda trku započeti Aleš Espargaro iz Aprilije, koji je bi sporiji od Martina za 0,174 sekundi.

Zanimljivo je da je čak osam vozača imalo bolji rezultat od Becekijevog rekorda iz 2022.

Iz drugog startnog reda krenuće Marko Beceki, a društvo će mu praviti Bred Binder iz KTM-a i Frančesko Banjaja iz Dukatija, koji nije mogao bolje od šestog mesta iako je njegov zaostatak za Martinom iznosio samo 0,240 sekundi.

Aleksu Markesu iz Gresinija u trećem redu pridružili su se Mark Markes iz Honde i Maverik Vinjales iz Aprilije, dok je četvrti startni red rezervisan za Jamahinog takmičara Fabia Kvartarara, Žoana Zarka iz Pramaka i Augusta Fernandeza iz Tech3 ekipe.

U Q1 delu najbrži je bio Aleks Markes, dok je drugi rezultat postavio Mark Markes iz Repsol Honde. Drugi vozač Dukatija Enea Bastijanini trku će započeti sa poslednje pozicije.

Sprint trka od 13 krugova vozi se danas od 10:00 časova.

Ostavite komentar