Sport > Ostali sportovi

FRANČESKO BANJAJA pred Veliku nagradu TAJLANDA: 27 poena NIJE DOVOLJNO da bih bio opušten

On je rekao da su na red došle staze koje mu više odgovaraju, ali da će pogodovati i ostalim vozačima Dukatija, pre svih Martinu i Becekiju

Izvor: K1info

27/10/2023 > 08:18

podeli vest:

FRANČESKO BANJAJA pred Veliku nagradu TAJLANDA: 27 poena NIJE DOVOLJNO da bih bio opušten
Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup


Aktuelni svetski šampion i trenutno vodeći na tabeli MotoGP šampionata, Frančesko Banjaja, izjavio je da bi titula mogla da se odluči u poslednjoj trci.

Banjaja trenutno vodi sa 27 poena prednosti ispred Horhea Martina iz Pramaka, pred trku u Tajlandu ovog vikenda.

Španac je kratko vodio u šampionatu posle pobede na sprint trci u Indoneziji, ali je potom pao tokom glavne trke i prepustio vodeću poziciju. Na prošlonedeljnoj trci u Australiji izgubio je vođstvo u poslednjem krugu i završio na petom mestu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama

 

- Očigledno moram da se borim za maksimalnih 37 poena svakog vikenda, nema vremena za razmišljanje o šampionatu - rekao je fabrički vozač Dukatija.

- Možemo početi da razmišljamo o tome posle Katara. Tada ćemo shvatiti kakva je situacija u šampionatu.

Prošle godine Banjaja je osvojio titulu u poslednjoj trci u Valensiji, prestigavši Fabija Kvartarara, i očekuje da će borba ponovo biti neizvesna do samog kraja.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

 

- Moglo bi da se desi. Izgubio sam dosta bodova zbog grešaka. Takođe sam imao lošu sreću. U poslednje dve trke uradio sam odličan posao kako bih stekao prednost.

- Ali 27 poena nije dovoljno da bih bio opušten - primećuje Banjaja.

Italijanskog šampiona su pitali da li je brži nego prošle godine:

- Ne znam. Osećam se jakim, jačim nego prošle godine. Da li sam brži? To jeste važno, ali mislim da smo u boljoj formi nego prošle godine - kaže Banjaja i nastavlja.

- Situacija je drugačija jer sam prošle godine pokušavao da osvojim poene svaki put. Prošle godine ovde smo stekli 16 poena prednosti u odnosu na Fabija. Ove godine smo jači.

Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup

 

Banjaja ističe da je prošao niz neugodnih staza i sada se priprema za trke na stazama koje mu više odgovaraju.

- Drago mi je što sam ovde, ovo je jedna od staza na kojima sam uvek konkurentan - rekao je Banjaja za Buriram.

- Prelazimo na staze koje mi više odgovaraju. To je dobro za mene, ali i za ostale vozače Dukatija. Horhe i Beceki su bili dobri ovde prošle godine.

Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama

Frančesko Banjaja i Horhe Martin

Horhe Martin i Banjaja su dobri prijatelji, i njihovo rivalstvo na stazi još uvek nije prešlo u nesportsko ponašanje van staze.

- Uvek je važno razdvojiti odnos van staze i na stazi. Morate se poštovati, ali ako treba da pretkenem, preteći ću - zaključuje Banjaja.

Prvi slobodan trening u MotoGP klasi vozi se u petak, 27. oktobra, u 5:45 po našem vremenu, dok je trening, nakon kojeg će se znati kojih je deset takmičara prošlo u Q2 deo kvalifikacija, na programu u 10:00 časova.

Ostavite komentar