Sport > Ostali sportovi

MotoGP: Horhe Martin TRIJUMFOVAO na sprint trci za VN Japana

Španski takmičar ostvario je svoju treću uzastopnu pobedu u sprintu, trijumfovavši ispred Breda Bindera i Peka Banjaje

Izvor: K1info

30/09/2023 > 13:42

podeli vest:

MotoGP: Horhe Martin TRIJUMFOVAO na sprint trci za VN Japana
Foto: Tanjug/AP Photo/Shuji Kajiyama


Vozač Pramak Dukatija, Horhe Martin, pobednik je sprint trke za VN Japana. On je 12 krugova na stazi dužine 4,8 km prevezao u vremenu 21:00,734.

Drugi je bio Bred Binder iz KTM-a, koji je za pobednikom kasnio 1,390 sekundi, dok je treće mesto pripalo Frančesku Banjaji iz Dukatija, čiji je zaostatak iznosio 5,279 sekundi.

Horhe Martin je poveo od samog starta, a pratili su ga Džek Miler i Bred Binder, dok je Peko Banjaja pao na četvrto mesto. Binder već u prvom krugu obilazi klupskog kolegu Milera i pokušava da prati Martina.

Marko Beceki je bio među takmičarima koji su imali lošiji start i našao se na šestom mestu, da bi nekoliko krugova kasnije bio sedmi.

U sedmom krugu Beceki uspeva da obiđe Žoana Zarka za šesto mesto, ali u sledećem prilikom napada na Marka Markesa pravi grešku i ulazi preširoko u krivinu, što omogućava Zarku da obiđe oba takmičara, a Beceki u tom trenutku pada na osmo mesto.

Aleš Espargaro morao je odustane u desetom krugu, a Frančesko Banjaja konačno uspeva da obiđe Džeka Milera tokom borbe za mesto na podijumu.

Krug pre kraja Marko Beceki u borbi za šesto mesto dobija Marka Markesa. Poene su još osvojili Fabio Diđanantonio i Maverik Vinjales.

 

Posle sprint trke Frančesko Banjaja ima 299 poena, a Horhe Martin je drugi sa 291. Marko Beceki je na trećem mestu sa 252 boda, dok Bred Binder ima 201.

Trka za Veliku nagradu Japana vozi se u nedelju. Takmičari u Moto3 klasi startuju u 05:00, Moto2 takmičari su na redu od 6:15, dok će vozači u MotoGP klasi trku započeti u 08:00 časova.

Ostavite komentar