Sport > Ostali sportovi

MotoGP VN Japana: Bred Binder postavio REKORD STAZE, za sutrašnje kvalifikacije NAJAVLJENA KIŠA

Prolazak u Q2 deo nisu ostvarili vozači Honde Mark Markes i Đoan Mir, kao ni Jamahini takmičari Fabio Kvartararo i Franko Morbideli

Izvor: K1info

29/09/2023 > 09:35

podeli vest:

MotoGP VN Japana: Bred Binder postavio REKORD STAZE, za sutrašnje kvalifikacije NAJAVLJENA KIŠA
Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira


Posle zvaničnog treninga za VN Japana koji je vožen na stazi Montegi poznato je kojih deset motociklista je direktno prošlo u završni deo kvalifikacija.

Najbrži krug u vremenu novog rekorda staze odvezao je Bred Binder iz KTM-a koji je štopericu zaustavio na 1:43,489. Prethodni rekord iznosio je 1:43,790 i postavio ga je Horhe Lorenco na Jamahi 2015. godine.

Drugi je bio Frnačesko Banjaja iz fabričke ekipe Dukatija, koji je od Bindera bio sporiji za 0,029 sekundi, dok je treći rezultat postavio Aleš Espargaro iz Aprilije, čiji je zaostatak iznosio 0,295 skundi.

Četvrti je bio Horhe Martin iz ekipe Pramak Dukatija, a peti je prošlonedeljni pobednik iz Indije Marko Beceki iz Mooney VR46 tima.

Direktno u Q2 kvalifikacija plasirali su se i Gresinijev takmičar Fabio Diđanantonio, Žoan Zarko iz Pramaka, drugi vozač fabričke Aprilije Maverik Vinjales, Pol Espargaro iz Tech3 GASGAS ekipe i drugi vozač KTM-a Džek Miler.

Prolazak u Q2 sutra će pokušati da ostvare Mark Markes koji je pao u prvoj krivini pri samom kraju kvalifikacija, kao i Fabio Kvartararo koji je imao teži pad u krivini broj 6, ali se nakon toga ipak vratio na stazu.

Među povređenim vozačima koji se nisu pojavili na stazi su Enea Bastijanini iz Dukatija, čija je zamena Mikele Piro bio tek dvadeseti, kao i Luka Marini iz Mooney VR46 tima i Gresinijev Aleks Markes koji su zadobili povrede na sprint trci i tokom Q1 treninga za VN Indije.

U subotu je najpre na programu slobodan trening, posle čega slede kvalifikacije, a MotoGP sprint trka je na programu u 08:00 časova. Najavljeno je da se očekuje dosta padavina.

Ostavite komentar