Sport > Ostali sportovi

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Japana: Horhe MARTIN osvojio POL poziciju sa NOVIM rekordom staze, BANJAJA drugi

Najavljivana kiša ipak nije pala, pa su kvalifikacije u najjačoj kategoriji vožene na suvoj stazi u Motegiju

Izvor: K1info

30/09/2023 > 08:59

podeli vest:

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Japana: Horhe MARTIN osvojio POL poziciju sa NOVIM rekordom staze, BANJAJA drugi
Foto: Tanjug/AP Photo/Manish Swarup


Vozač Pramak Dukatija Horhe Martin osvojio je pol poziciju, popravivši jučerašnji rekord Breda Bindera (1:43,489) za skoro tri desetinke. Španski motociklista je najbolji krug odvezao u vremenu 1:43,198.

Drugi je bio aktuelni svetski šampion Frančesko Banjaja iz Dukatija sa rezultatom slabijim za 0,171 sekundi, dok će kao treći iz prvog startnog reda trku započeti Džek Miler iz KTM-a, koji je bi sporiji od Martina za 0,353 sekundi.

Iz drugog startnog reda krenuće takmičar Mooney VR46 tima Marko Beceki, koji je zbog pada u izlaznom krugu kvalifikacije vozio na rezervnom motociklu, a društvo će mu praviti Bred Binder iz KTM-a i Fabio Diđanantonio iz Gresinija.

Marku Markesu iz Honde u trećem redu pridružili su se fabrički vozači Aprilije Maverik Vinjales i Aleš Espargaro, dok je četvrti startni red rezervisan za drugog Pramakovog takmičara Žoana Zarka, Raula Fernandeza iz RNF Aprilije i Pola Esparagara iz Tech3 tima.

U Q1 delu najbrži je bio Mark Markes, a Fabio Kvartararo iz Jamahe u prvom delu petnaestominutne sesije imao je drugo vreme. Međutim, pri kraju Q1 dela kvalifikacija bolja vremena postavili su Raul Fernandez i Augusto Fernandez, pa će svetski šampion iz 2021. godine trku započeti sa 14. pozicije.

Sprint trka od 12 krugova vozi se danas od 08:00 časova.

Ostavite komentar